• Circulația trenurilor se desfășoară cu dificultate pe Magistrala 3 din cauza unei posibile tentative de suicid la stația de metrou Lujerului, anunță Metrorex
  • Pentru evitarea aglomerației la nivel peron, accesul călătorilor în stație a fost restricționat până la remedierea situației
  • Femeia prinsă sub tren la Stația de Metrou Lujerului, scoasă în stare gravă
  • Tânăra a fost transportată la Spitalul Universitar

UPDATE 10.00 – Alice Grasu: „Tânăra este inconștientă“

Tânăra este inconștientă. A suferit un politraumatism și a fost transportată la cel mai apropiat spital de urgență, spune Alice Grasu, manager S.A.B.I.F.

„În urma apelului la 112, la 8.42, a fost trimis un echipaj de prim ajutor de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență București-Ilfov, împreună cu echipe de salvatori, iar de la Serviciul de Ambulanță București-Ilfov a fost trimis un echipaj cu un medic de nivelul cel mai înalt. Au ajuns în aproximativ 5 minute“, a declarat, pentru Aleph News, Alice Grasu, manager S.A.B.I.F.

La locul respectiv au găsit tânăra de 20 de ani, inconștientă, între vagonul trei și patru. A primit asistență medicală de urgență și a fost transportată în condiții de siguranță la cel mai apropiat spital de urgență“, a mai spus Alice Grasu.

Recomandări

CINE VA PRELUA ȘEFIA C.E.
NOU COD PENTRU SCHENGEN
NE LIPSEȘTE EDUCAȚIA FINANCIARĂ?
NE-A SALVAT VACCINUL?
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
O ROMÂNCĂ ARBITREAZĂ LA UEFA

La momentul extragerii, aceasta era inconștientă, însă respira. Pentru gestionarea situației de urgență s-a acționat cu un echipaj al Grupului Special de Salvatori, un echipaj de prim ajutor SMURD, o autospecială de descarcerare si cu o autospecială cu apă și spumă“, spun reprezentanții ISU București-Ilfov.

UPDATE 9.30 – Nu se știe dacă tânăra a căzut sau s-a aruncat

Din primele informații, este vorba despre o femeie de 20 de ani.

Aceasta a fost scoasă de sub tren și se află acum la spital cu semne vitale, însă este în stare critică.

Nu se știe dacă tânăra a căzut sau s-a aruncat.

Conductorul trenului a fost cel care a sunat la 112.

Știre inițială

Traficul metroului este îngreunat, miercuri dimineață, după ce o tânără s-a aruncat în fața trenului la stația Lujerului.

Intervenția salvatorilor este dificilă, tânăra aflându-se între vagonale 3 și 4.

Traficul garniturilor de metrou este blocat în zonă.

Metrorex precizează, într-un comunicat, că începând cu 08:38, circulația trenurilor se desfășoară cu dificultate pe Magistrala 3 din cauza unei posibile tentative de suicid la stația de metrou Lujerului, linia 1.

Pentru evitarea aglomerației la nivel peron, accesul călătorilor în stație a fost restricționat până la remedierea situației.

De asemenea, pentru continuarea călătoriei celor deja aflați în stație, circulația a fost reorganizată în sistem pendulă între stațiile: Preciziei – Lujerului, linia 2 și Eroilor 1 – Preciziei, linia 2.

Conform procedurilor aplicabile în astfel de cazuri a fost solicitată intervenția echipajelor SMURD, iar instituțiile abilitate vor cerceta condițiile în care s-a produs evenimentul.