Trafic scăzut pe noua linie de metrou din Drumul Taberei: 47.000 de călători pe zi

metrou din bucuresti cu destinatia pipera. Sursa foto: Mediafax

Între 30.000 şi 50.000 de persoane circulă, în medie, în fiecare zi cu metroul din Drumul Taberei, potrivit datelor furnizate de Metrorex la solicitarea Ziarului Financiar.

Faţă de tronsonul Eroilor-Preciziei, de pildă, tot din partea de vest a Capitalei, traficul este de circa trei-patru ori mai mic, deşi pe magistrala 5 sunt zece staţii de metrou, iar pe tronsonul menţionat sunt şase.

Astfel, de la inaugurarea de pe 14 septembrie 2020 şi până la jumătatea lunii februarie 2021, cele mai aglomerate pentru metroul din Drumul Taberei au fost primele săptămâni, când traficul a depăşit 60.000 de călători pe săptămână. Media săptămânală de călători pe magistrala din Drumul Taberei, de la inaugurare până acum, este de circa 46.900 de persoane. Pentru acelaşi interval, pe tronsonul Eroilor-Preciziei, media este de 184.100 de persoane, potrivit calculelor ZF.

Unii oameni care locuiesc în zona Drumul Taberei invocă, printre dezavantajele noii magistrale, faptul că metroul nu leagă cartierul de zona corporate a Bucureştiului, adică Aurel Vlaicu – Pipera.

Astfel, pentru a ajunge la clădirile de birouri din Pipera, un călător trebuie să schimbe metroul la Eroilor, dar şi la Piaţa Unirii.