• Un act de ,,sabotaj” vizând cabluri de legătură radio a provocat o pană masivă care a paralizat sâmbătă dimineaţa traficul feroviar în nordul Germaniei.
  • Un ,,sabotaj al cablurilor” se află la originea acestei întreruperi care a antrenat o suspendare timp de trei ore sâmbătă dimineaţa a legăturilor feroviare în tot nordul Germaniei.
  • Întreruperile afectează serviciile feroviare din landul Saxonia Inferioară, precum şi oraşele-state Bremen şi Hamburg, cu efecte asupra călătoriilor internaţionale pe calea ferată către Danemarca şi Olanda.

Traficul feroviar din nordul Germaniei a fost întrerupt sâmbătă timp de trei ore din cauza unui sabotaj, a anunţat agenţia germană de ştiri dpa, care a citat operatorul feroviar de stat Deutsche Bahn.

,,Din cauza unui sabotaj asupra unor cabluri indispensabile pentru traficul feroviar, Deutsche Bahn a fost nevoită să întrerupă traficul feroviar în nordul ţării în această dimineaţă timp de aproape trei ore, a declarat dpa, citând un purtător de cuvânt al DB, informează Reuters.

DB a precizat pe pagina sa de Twitter că traficul feroviar era încă fragmentat în nordul Germaniei sâmbătă după-amiază, după ce a fost oprit timp de mai multe ore din cauza unei probleme cu comunicaţiile radio.

Recomandări

CINE VA PRELUA ȘEFIA C.E.
NOU COD PENTRU SCHENGEN
NE LIPSEȘTE EDUCAȚIA FINANCIARĂ?
NE-A SALVAT VACCINUL?
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
O ROMÂNCĂ ARBITREAZĂ LA UEFA

Întreruperile afectează serviciile feroviare din landul Saxonia Inferioară, precum şi oraşele-state Bremen şi Hamburg, cu efecte asupra călătoriilor internaţionale pe calea ferată către Danemarca şi Olanda.

Citând surse din cadrul serviciilor de securitate, revista Der Spiegel a relatat că acele cabluri pentru reţeaua de comunicaţii a DB au fost tăiate în două locuri.

Deutsche Bahn a devenit din ce în ce mai cunoscută în ultimii ani pentru întârzierile şi anulările de trenuri din cauza infrastructurii sale învechite.

Dar întreruperea de sâmbătă a tras un semnal de alarmă după ce NATO şi Uniunea Europeană au subliniat luna trecută necesitatea de a proteja infrastructura critică, după ceea ce au numit acte de ,,sabotaj” asupra gazoductelor Nord Stream.