Traficul şi producţia de steroizi pot fi considerate infracţiuni. Legea a ajuns în Parlament

Traficul și producția de steroizi vor fi considerate infracțiuni în România. O spune un proiect de lege care se află pe ordinea de zi la Camera Deputaților.

Totuși, a durat mult până să apară și la noi o astfel de lege. România și Bulgaria sunt singurele țări din Uniunea Europeană care încă nu combat traficul iLicit de substanțe dopante cu grad mare de risc.

Sălile de fitness vor trebui să aibă o persoană special desemnată care să le furnizeze clienților un instructaj în legătură cu combaterea traficului și producției de steroizi.

Alexandru deține un lanț de săli de fitness și această lege i se pare a fi una bună. Compania pe care o conduce are toleranță zero pentru cei care sunt depistați că își administrează astfel de substanțe la sală. Totuși, legea trebuie să fie puțin mai clară la anumite capitole.

„Cred că atâta timp cât se face cu o informare în prealabil este binevenit deoarece avem o problemă și la nivel european există probleme privind folosirea substanțelor interzise. Obligativitatea informării va trebui definită foarte bine de ei fiindcă ar fi imposibil ca un singur angajat să poată să informeze în persoană clienții. Au rămas puțini acei sportivi să spunem de performanță sau care țintesc să facă performanță, care poate sunt dispuși să apeleze la astfel de substanțe”, a spus Alexandru Lascăr.

Totuși aceste substanțe sunt foarte bune pentru persoanele care chiar au nevoie de ele.

O spune nutriționistul Cristian Mărgărit. Ele au fost inițial utilizate pentru tratarea anumitor boli și abia ulterior ele au început să fie folosite și de sportivi. Cel mai important însă este că aceste substanțe se administrează numai la recomandarea medicului.

„Sigur că efectele secundare sunt în funcție de persoană, de doză, de perioada de folosire, de combinațiile folosite. Pot merge de la simpla acnee sau agresivitate crescută dacă ne referim la efectele psihologice până la boli cardiovasculare, boli hepatice și mai grav boli renale. Apar în special datorită supradozării sau din cauza supradozării. Dacă ne referim și la femei apar acele fenomene de masculinizare de pilozitate, infertilitate atât la bărbați”, a spus Cristian Mărgărit, nutriţionist.

Exit mobile version