• Fostul preşedinte al României, Traian Băsessc, anunţă, după ce Instanţa Supremă a respins recursul la decizia prin care a fost declarat colaborator al Securităţii, că va face demersuri legale la Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO).
  • Traian Băsescu a reacţionat, miercuri, pe Facebook, după ce Instanţa Supremă a respins recursul la decizia prin care a fost declarat colaborator al fostei securităţi.
  • „Am luat nota de decizia ÎCCJ pe care nu o voi comenta public, aşa cum am procedat de-a lungul întregului proces. Voi face demersurile legale la CEDO”, a spus Băsescu.

Fostul preşedinte al României, Traian Băsessc, anunţă, după ce Instanţa Supremă a respins recursul la decizia prin care a fost declarat colaborator al Securităţii, că va face demersuri legale la Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO).

Traian Băsescu a reacţionat, miercuri, pe Facebook, după ce Instanţa Supremă a respins recursul la decizia prin care a fost declarat colaborator al fostei securităţi.

Am luat nota de decizia ÎCCJ pe care nu o voi comenta public, aşa cum am procedat de-a lungul întregului proces. Voi face demersurile legale la CEDO”, a scris Băsescu.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) a respins, miercuri, recursul fostului preşedinte Traian Băsescu la decizia prin care a fost declarat colaborator al Securităţii.

Pe 20 septembrie 2019, Curtea de Apel Bucureşti a admis acţiunea CNSAS şi a decis că fostul preşedinte Traian Băsescu a colaborat cu Securitatea comunistă. Potrivit CNSAS, fostul preşedinte Traian Băsescu ar fi dat note informative ce ar fi dus la menţinerea în ţară a unui coleg de la Marină.

Traian Băsescu, în prezent în vârstă de 70 de ani, a fost preşedintele României între 2004 şi 2014.