Traian Băsescu, după decizia ICCJ: Voi face demersuri la CEDO

Fostul preşedinte al României, Traian Băsessc, anunţă, după ce Instanţa Supremă a respins recursul la decizia prin care a fost declarat colaborator al Securităţii, că va face demersuri legale la Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO).

Traian Băsescu a reacţionat, miercuri, pe Facebook, după ce Instanţa Supremă a respins recursul la decizia prin care a fost declarat colaborator al fostei securităţi.

Am luat nota de decizia ÎCCJ pe care nu o voi comenta public, aşa cum am procedat de-a lungul întregului proces. Voi face demersurile legale la CEDO”, a scris Băsescu.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) a respins, miercuri, recursul fostului preşedinte Traian Băsescu la decizia prin care a fost declarat colaborator al Securităţii.

Pe 20 septembrie 2019, Curtea de Apel Bucureşti a admis acţiunea CNSAS şi a decis că fostul preşedinte Traian Băsescu a colaborat cu Securitatea comunistă. Potrivit CNSAS, fostul preşedinte Traian Băsescu ar fi dat note informative ce ar fi dus la menţinerea în ţară a unui coleg de la Marină.

Traian Băsescu, în prezent în vârstă de 70 de ani, a fost preşedintele României între 2004 şi 2014.

Exit mobile version