• Traian Băsescu e de părere că Vladimir Putin vrea să ajungă la gurile Dunării „mai devreme sau mai târziu”.
  • Băsescu: „Abia acum li s-a văzut amploarea într-un poligon situat la 200 de kilometri de frontiera Ucrainei”.
  • Băsescu: „Mai devreme sau mai târziu va vrea să ajungă să aibă frontieră pe braţul Chilia”.

Traian Băsescu, fostul președinte al României, e de părere că liderul rus Vladimir Putin „stă cu ochii” pe gurile Dunării, urmărind să aibă frontiera pe braţul Chilia „mai devreme sau mai târziu”.

„Abia acum li s-a văzut amploarea într-un poligon situat la 200 de kilometri de frontiera Ucrainei. Nu au fost tancurile la linia de frontieră. Au fost în poligoane, la distanţă destul de mare. A însemnat o concentrare mare de trupe, a fost cu toate categoriile de arme – şi armată terestră şi aeriană şi navală. Exerciţiile navale ruseşti mai continuă în Marea Neagră”, a precizat Traian Băsescu, la România TV.

Băsescu: „Mai devreme sau mai târziu va vrea să ajungă să aibă frontieră pe braţul Chilia”

„Nu vreau să spun că Putin nu stă cu ochii pe gurile Dunării. Mai devreme sau mai târziu va vrea să ajungă să aibă frontieră pe braţul Chilia. A gândit să o facă şi în 2014. A încercat mascarada din Crimeea şi Odessa şi nu a mers şi atunci s-a oprit la Mariopol, dar mai devreme sau mai târziu va vrea să ajungă prin sud estul Ucrainei va vrea să ajungă la gurile Dunării. Nu am dubii”, a adăugat Băsescu.

Recomandări

HAVE MORE BABIES, SAVE THE PLANET
ATAC ARMAT ÎN RUSIA
MACRON FACE O PROMISIUNE FRANCEZILOR
UEFA, CONTRA VÂNĂTORILOR DE SELFIE
PROBLEME LA GRANIȚĂ
ORBAN, ACUZAT CĂ FOLOSEȘTE MAȘINĂRIA FRICII

Traian Băsescu consideră că accesul pe Dunăre ar fi necesar pentru securitatea Rusiei. De asemenea, fostul președinte al țării a mai afirmat că exerciţiul militar desfăşurat de trupele ruseşti la Marea Neagră reprezintă un răspuns normal, după ce NATO a „ticsit” de armate Ţările Baltice şi a dus efective militare în România şi în Polonia.

„Strategic, Rusia consideră că are nevoie pentru securitatea ei şi de acces pe Dunăre. De aici până a proiecta un pericol pentru România, calea e lungă. De pe altă parte, orice şef al statului rus, când pui o bază militară la Kogălniceanu, mai ţii şi o mie de puşcaşi marini acolo, mai faci o bază aeriană la Tuzla, mai pui sistemul antirachetă la Deveselu, mai duci efective NATO în Polonia, ticseşti de armate NATO Ţările Baltice, să nu te aştepţi să nu facă şi Putin un exerciţiu militar către frontierele lui”, a conchis fostul preşedinte al României.