• Bâlbe cu închiderea creșelor și after school-urilor
  • Pe site-ul Prefecturii București a apărut un link către un site cu produse de slăbit
  • Favorit să devină prefect al Capitalei e Traian Berbeceanu

Prefectura București e o instituție pe care multă lume o asociază cu incompetența și gafele- și cumparaturile. Ieri, a anunțat că se închid inclusiv creșele și afterschool-urile, dar s-a răzgândit după doar câteva ore.

Explicațiile Prefecturii

Conform Marianei Țipișcă, purtător de cuvânt, activitatea din creșe nu este considerată o activitate de învățământ, ci una socială, iar after school-ul nu este supus legislatiei Educației, ci Muncii și își pot desfășura activitatea.

Activitatea din creșe e socială, iar în cazul after school-urilor nu se aplică legea Educației, a explicat purtătorul de cuvânt al Prefecturii București.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

Presa a remarcat pe site-ul instituției, la secțiunea Situații de Urgență, că exista un link către un magazin cu produse de slăbit și îmbunătățirea vieții sexuale.

Favorit să îi ia locul prefectului Gheorghe Cojan – încă în funcție – e Traian Berbeceanu, fostul șef al Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Alba Iulia și desemnat Polițistul anului în 2007. S-a pensionat la 51 de ani, dar de anul trecut, lucrează tot în MAI, ca șef de cancelarie al ministrului Marcel Vela. A candidat la alegerile locale pentru un post de consilier județean în Hunedoara.

A scris o carte – Radiografia unei mârșăvii judiciare – despre  cum i-a fost fabricat un dosar penal de către procurori DIICOT. Berbeceanu, care a stat inclusiv în arest preventiv, a fost achitat, iar procurorii DIICOT condamnați la închisoare – niciuna dintre decizii nu e încă definitivă.

Posibila numire a lui Berbeceanu ca prefect al Capitalei a entuziasmat-o pe Clotilde Armand. Primarul Sectorului 1 a scris pe Facebook că o instituție esențială pentru București a fost condusă ani la rând de incompetenți.