Traian Berbeceanu, favorit la Prefectura Capitalei. Clotilde Armand, entuziasmată de posibila numire

Prefectura București e o instituție pe care multă lume o asociază cu incompetența și gafele- și cumparaturile. Ieri, a anunțat că se închid inclusiv creșele și afterschool-urile, dar s-a răzgândit după doar câteva ore.

Explicațiile Prefecturii

Conform Marianei Țipișcă, purtător de cuvânt, activitatea din creșe nu este considerată o activitate de învățământ, ci una socială, iar after school-ul nu este supus legislatiei Educației, ci Muncii și își pot desfășura activitatea.

Activitatea din creșe e socială, iar în cazul after school-urilor nu se aplică legea Educației, a explicat purtătorul de cuvânt al Prefecturii București.

Presa a remarcat pe site-ul instituției, la secțiunea Situații de Urgență, că exista un link către un magazin cu produse de slăbit și îmbunătățirea vieții sexuale.

Favorit să îi ia locul prefectului Gheorghe Cojan – încă în funcție – e Traian Berbeceanu, fostul șef al Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Alba Iulia și desemnat Polițistul anului în 2007. S-a pensionat la 51 de ani, dar de anul trecut, lucrează tot în MAI, ca șef de cancelarie al ministrului Marcel Vela. A candidat la alegerile locale pentru un post de consilier județean în Hunedoara.

A scris o carte – Radiografia unei mârșăvii judiciare – despre  cum i-a fost fabricat un dosar penal de către procurori DIICOT. Berbeceanu, care a stat inclusiv în arest preventiv, a fost achitat, iar procurorii DIICOT condamnați la închisoare – niciuna dintre decizii nu e încă definitivă.

Posibila numire a lui Berbeceanu ca prefect al Capitalei a entuziasmat-o pe Clotilde Armand. Primarul Sectorului 1 a scris pe Facebook că o instituție esențială pentru București a fost condusă ani la rând de incompetenți.

Exit mobile version