Traian Berbeceanu, personaj controversat, îl poate înlocui pe prefectul Capitalei

  • Prefectul Capitalei Gheorghe Cojanu va fi demis
  • Cojanu nu știa duminică dacă se închid luni școlile, pentru că era la cumpărături
  • Înlocuitorul prefectului se anunță a fi Traian Berbeceanu

Te-ai așteptat să vină și schimbări în funcțiile publice, după cele mai recente evoluții ale cifrelor de infectări cu noul coronavirus. Viața din București se schimbă total. Școlile se închid cel puțin două săptămâni. Masca devine obligatorie în toate locurile publice, chiar și în aer liber.

Prefectul Cojanu, care nu știa duminică dacă se închid luni școlile, pentru că era la cumpărături, este pe făraș. Pentru întârzierea cu care a luat măsurile previzibile și pentru că a lăsat toată lumea din Capitală să trăiască o zi de incertitudine. Ce fac cu copii, cu cine îi las, mai merg la serviciu, au fost întrebări chinuitoare.

Înlocuitorul prefectului se anunță a fi Traian Berbeceanu, șef de cabinet al ministrului de Interne și personaj extrem de controversat. Aura lui de polițist bun se amestecă prea des cu umbra polițistului rău. Acum șapte ani a fost declarat Polițistului Anului. Era șeful brigăzii anti-mafia Alba Iulia și a fost recompensat pentru că a distrus mafia fierului vechi din Hunedoara.
Imediat după ce a fost premiat, a fost demis de la conducerea brigăzii de combatare a crimei organizate. Era acuzat că în vreme ce lupta cu mafia fierului vechi, ajuta un alt clan, care a dat statului un tun de 3,5 milioane de lei din evaziune fiscală.

Trimis în judecată, a fost achitat în primă instanță. S-a declarat nevinovat și victima unui proces înscenat de colegi. Procurorii au făcut însă recurs, iar verdictul încă nu a venit. Între timp, fostul comisar-șef acum pensionat, s-a înscris în PNL și a devenit șeful de cabinet al ministrului de Interne Marcel Vela.