• Statele Unite, Marea Britanie și Franța intenționează să discute despre presupusele transferuri de armament iranian către Rusia în cadrul unei reuniuni cu ușile închise a Consiliului de Securitate al ONU de miercuri.
  • Nu este aşteptată nicio decizie, întrucât Rusia poate bloca prin veto orice proiect de rezoluţie dezagreat.
  • Uniunea Europeană a anunţat miercuri că a obţinut „dovezi” care demonstrează că drone utilizate de Rusia pentru atacuri asupra Ucrainei provin din Iran.

Consiliul de Securitate al Naţiunilor Unite se reuneşte, miercuri seară, într-o sesiune extraordinară, pentru a discuta despre cazul dronelor iraniene utilizate de armata rusă în Ucraina, dar nu este aşteptată nicio decizie, întrucât Rusia poate bloca prin veto orice proiect de rezoluţie dezagreat.

Reuniunea Consiliului de Securitate ONU se va derula fără prezenţa publicului, potrivit cotidianului Le Monde.

Uniunea Europeană a anunţat miercuri că a obţinut „dovezi” care demonstrează că drone utilizate de Rusia pentru atacuri asupra Ucrainei provin din Iran, iar instituţiile de la Bruxelles pregătesc sancţiuni împotriva Teheranului.

Recomandări

NOU COD PENTRU SCHENGEN
NE-A SALVAT VACCINUL?
O ROMÂNCĂ ARBITREAZĂ LA UEFA
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
UK: FETELE ÎNTREC BĂIEȚII LA FUMAT
MORIȘCA DE PE MOULIN ROUGE A CĂZUT

Decizia privind aplicarea de sancţiuni Iranului este aşteptată săptămâna viitoare. Conform unor diplomaţi UE, Uniunea Europeană va sancţiona opt oficiali şi entităţi din Iran.

Armata ucraineană susţine că a doborât 223 de drone de fabricaţie iraniană în ultimele cinci săptămâni.

Administraţia de la Teheran a anunţat, marţi seară, că manifestă disponibilitatea de a purta discuţii cu Ucraina pentru clarificarea acuzaţiilor „fără fundament” privind livrarea de drone militare Rusiei.

Sunt afirmaţii fără fundament, bazate pe informaţii false. Iranul este pregătit de negocieri şi discuţii cu Ucraina pentru rezolvarea acestor acuzaţii” , a declarat marţi seară Nasser Kanani, purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe de la Teheran.