• În perioada mai – septembrie 2021, Asociația de Dezvoltare Intercomunitară pentru Transport Public București – Ilfov (TPBI) va reorganiza rețeaua de transport la nivelul întregii regiuni.
  • Scopul reorganizării rețelei de transport este optimizarea acesteia.
  • Reorganizarea are în prim-plan crearea de benzi proprii pentru transportul în comun, extinderea pistelor pentru biciclete, dar și încurajarea modurilor alternative de transport.

Asociația de Dezvoltare Intercomunitară pentru Transport Public București – Ilfov (TPBI) anunță că în perioada mai – septembrie 2021 va fi reorganizată rețeaua de transport în comun din Capitală.

Rețeaua de transport în comun va fi optimizată astfel:

  • Se vor crea benzi proprii pentru transportul în comun;
  • Se vor extinde pistele pentru biciclete;
  • Se vor încuraja modurile alternative de transport.

Astfel, benzile proprii realizate sau aflate în procesul de execuție, precum cele de le Bulevardul Magheru, Calea Griviței (ambele sensuri din zona Gării de Nord), Calea Dorobanți (între Piața Dorobanți și Șoseaua Ștefan cel Mare) vor fi optimizate.

Recomandări

CINE VA PRELUA ȘEFIA C.E.
NOU COD PENTRU SCHENGEN
NE LIPSEȘTE EDUCAȚIA FINANCIARĂ?
NE-A SALVAT VACCINUL?
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
O ROMÂNCĂ ARBITREAZĂ LA UEFA

Proiectul de Tren Metropolitan 2021

În 2021 se vor pune bazele Proiectului de Tren Metropolitan, mod de transport utilizat frecvent la nivel regional în Europa.

Eficientizarea liniilor urbane și regionale

O altă modificare a transportului în comun din București este eficientizarea liniilor urbane și regionale, ca în cazul liniei urbane 135. Aceasta pătrundea foarte mult în județul Ilfov, iar o soluție a fost înființarea unei linii regionale și reorganizarea unor linii urbane și regionale.