• Transportul vaccinului anti-COVID se anunță cea mai mare provocare pentru autorități
  • Firmele de logistică au trebuit să se adapteze pentru temperaturi foarte scăzute
  • Mike Pence a anunțat că distribuția vaccinului în SUA începe înainte de Crăciun

Știm deja că această perioadă este foarte aglomerată pentru transportatori, din cauza muntelui de cadouri de Crăciun care trebuie duse dintr-o parte în alta.

Anul acesta, marile firme de logistică au o provocare în plus, probabil cea mai mare din istoria lor. Transportarea a milioane de doze de vaccin anti-COVID din Statele Unite în jurul lumii.

Cel mai problematic este serul creat de Pfizer, care trebuie ținut la temperaturi de -70 de grade. Unele aeroporturi americane au zone frigorifice speciale, folosite pentru alte vaccinuri, dar au trebuit să se adapteze la noile cerințe.

Recomandări

ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
EUROPA ÎNVINGE CRIZA ENERGETICĂ
PRĂBUȘIREA PODULUI DIN BALTIMORE
CILLIAN MURPHY A DEVENIT VEGAN
GOSLING ÎȘI FACE COMPANIE DE PRODUCȚIE

Darin Zehrung, lider de programe tehnologii medicale PATH: „Lanțul frigorific convenționat este la 2-8 grade Celsius. Sunt vaccinuri care sunt ținute la -20. Dar un lanț de temperatură ultra-scăzută, la -70 grade Celsius, depozitarea reprezintă o provocare mai mare”.

Trei vaccinuri – Pfizer, Moderna și AstraZeneca – sunt gata și așteaptă aprobarea autorităților. Dar ele nu ajută dacă rămân în fabrici și depozite.

Carlos Del Rio, Emory School of Medicine: „Sunt vaccinuri diferite, dar au o eficiență similară. Cred că provocarea va fi distribuția. Provocarea va fi partea administrativă, provocarea va fi depozitarea.”

Vicepreședintele american Mike Pence a spus că distribuirea vaccinului în Statele Unite va începe în trei săptămâni, adică înainte de Crăciun. El a cerut guvernatorilor să fie pregătiți. În Europa au fost deja aduse primele doze ale serului salvator.