• Medicul rănit în incendiu a încercat să salveze pacienţii internaţi la Terapie Intensivă
  • Peste 40% din suprafaţa corpului este afectată de arsuri
  • Cătălin Denciu a ajuns în îngrijirea medicilor Belgieni

Medicul erou de la Piatra Neamţ a ajuns cu bine în Belgia. Cătălin Denciu a suferit arsuri grave pe aproape jumătate din suprafaţa corpului. A încercat să-i salveze pe cei 16 pacienţi intubaţi în cele două saloane ale Terapiei Intensive.

Surse spun că medicul are arsuri de gradul 2 și 3. El a ajuns în Belgia în jurul orei 12, unde a fost trecut pe dializă. Medicii spun că are șanse de supraviețuire, având în vedere că este tânăr. Cele mai puternic afectate zone sunt antebrațele, acolo unde combinezonul ars a fost mai strâns. Soția medicului este în legătură cu autoritățile, deocamdată nu a cerut să meargă în Belgia.

Medicul a fost transportat de la Piatra Neamţ, cu o unitate de terapie intensivă mobilă SMURD, la aeroportul din Iaşi, de acolo a fost preluat cu o aeronavă militară şi transportat la Spitalul Floreasca din Bucureşti.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

Nelu Tătaru, Ministrul Sănătăţii: „Suntem şi prieteni, este un profesionist, colegi de facultate, îşi face meseria după cum am văzut şi în această seară, încercând să salveze şi acei pacienţi.”

Ajuns la spitalul Floreasca, a fost evaluat, iar medicii au decis că starea colegului lor este transportabilă. A fost transferat în Belgia cu aeronavă a Ministerului Apărării Naţionale din România, în condiţii speciale, cu asistenţă medicală şi o echipă SMURD Bucureşti. Pacientul a fost preluat de medicii militari belgieni, care vor stabili, după o evaluare medicală, conduita terapeutică şi de suport medical.