Traseul medicului erou de la Piatra Neamț până în Belgia. Medicii belgieni spun că are șanse de supraviețuire

Medicul erou de la Piatra Neamţ a ajuns cu bine în Belgia. Cătălin Denciu a suferit arsuri grave pe aproape jumătate din suprafaţa corpului. A încercat să-i salveze pe cei 16 pacienţi intubaţi în cele două saloane ale Terapiei Intensive.

Surse spun că medicul are arsuri de gradul 2 și 3. El a ajuns în Belgia în jurul orei 12, unde a fost trecut pe dializă. Medicii spun că are șanse de supraviețuire, având în vedere că este tânăr. Cele mai puternic afectate zone sunt antebrațele, acolo unde combinezonul ars a fost mai strâns. Soția medicului este în legătură cu autoritățile, deocamdată nu a cerut să meargă în Belgia.

Medicul a fost transportat de la Piatra Neamţ, cu o unitate de terapie intensivă mobilă SMURD, la aeroportul din Iaşi, de acolo a fost preluat cu o aeronavă militară şi transportat la Spitalul Floreasca din Bucureşti.

Nelu Tătaru, Ministrul Sănătăţii: „Suntem şi prieteni, este un profesionist, colegi de facultate, îşi face meseria după cum am văzut şi în această seară, încercând să salveze şi acei pacienţi.”

Ajuns la spitalul Floreasca, a fost evaluat, iar medicii au decis că starea colegului lor este transportabilă. A fost transferat în Belgia cu aeronavă a Ministerului Apărării Naţionale din România, în condiţii speciale, cu asistenţă medicală şi o echipă SMURD Bucureşti. Pacientul a fost preluat de medicii militari belgieni, care vor stabili, după o evaluare medicală, conduita terapeutică şi de suport medical.

Exit mobile version