• Raed Arafat spune că este normal să îți fie luată temperatura la intrarea în magazin
  • Dacă ești bolnav, iar febra e un indicator, riști să îmbolnăvești și alți oameni, explică șeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU)
  • Arafat a mărturisit că şi lui i se ia temperatura zilnic la MAI

Dacă credeai că s-ar putea renunța la măsura privind luarea temperaturii la intrarea în magazine, acum vei înțelege de ce acest lucru se va întâmpla în continuare și de ce este atât de important.

Raed Arafat a povestit, la Digi 24, că cineva l-a sunat ca să-l convingă că nu este corect ca unei persoane să i se ia temperatura la intrarea în hipermarket sau un supermarket: „Au vrut să îi ia temperatura, ea nu a vrut şi nu au lăsat-o să intre. Eu cred că trebuie să ne obişnuim cu acest lucru, adică îţi ia temperatura de la distanţă. Nu te atinge, nu îţi face nimic, doar îţi ia temperatura. Dacă afişează o temperatură peste 37,3 nu ţi se permite să intri. Înseamnă că trebuie să consulţi un medic. Este normal“.

Arafat îți explică de ce este o măsură normală:  „Pentru că atunci când intri acolo, dacă totuşi eşti bolnav (…) pui în risc viaţa altora. Această măsură este una foarte normală“.

Recomandări

CINE VA PRELUA ȘEFIA C.E.
NOU COD PENTRU SCHENGEN
NE LIPSEȘTE EDUCAȚIA FINANCIARĂ?
NE-A SALVAT VACCINUL?
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
O ROMÂNCĂ ARBITREAZĂ LA UEFA

Nici șeful DSU nu face excepție de la regulă. El mărturisește că şi lui i se ia temperatura în fiecare zi când merge la Ministerul de Interne şi la fel când merge la Centrul de Comandă de la Ciolpani: „Eu când intru la Minister dimineaţa sau când mă duc la Ciolpani la Centrul de Comandă, pompierul la poartă nu îmi deschide mie bariera până nu îmi ia temperatura“.

Sursă foto: Andreea Alexandru/Mediafax Foto