• Trei persoane au fost atacate de urs, în județul Harghita.
  • Cele trei persoane au fost atacate de urs la o stână.
  • Una dintre victime este în stare gravă.

UPDATE. Ciobanul căutat după atacul ursului a fost găsit mort

Ciobanul din Mureș căutat la limita dintre județele Suceava și Harghita, după ce a fugit de frica ursului care a rănit un alt cioban, a fost găsit mort.

Conform unor surse din Poliție, ciobanul în vârstă de 26 de ani a fost găsit mort sâmbătă dimineață, în pădure.

Recomandări

EMANUEL PÂRVU AJUNGE LA CANNES
S-A RUPT COALIȚIA LA BUCUREȘTI
CUM ÎȚI PĂSTREZI CALMUL LA INTERVIU?
CE MĂNÂNC AZI?
PRINȚUL LOUIS A ÎMPLINIT ȘASE ANI
9/10 ANGAJAȚI SE CRED EXPERȚI IT

Știre inițială

Trei persoane au fost atacate de urs, vineri, pe munte, în județul Harghita. Salvamontiștii din Vatra Dornei anunță că intervin pentru recuperarea și acordarea primului ajutor pentru cele tre persoane atacate de urs în zona Dragoiasa. Unul dintre cei trei bărbați s-a speriat si a fugit în pădure, fără să mai fie văzută.

Salvamontiștii intervin cu 2 mașini și 6 oameni. Prima victimă a ajuns deja în ambulanță și este în drum spre Vatra Dornei:

„Date fiind gravitatea rănilor, va fi transferată mai departe”, spun salvamontiștii.

„Ursul ar fi atacat o bovina in zona unei stani amplasată pe raza jud. Harghita și trei bărbați au încercat să alunge ursul. Un bărbat de 45 de ani a fost atacat de urs suferind mai multe leziuni și fiind transportat la o unitate medicală din jud. Suceava, aceasta fiind cea mai apropiată unitate medicală de locul atacului. Un alt tânăr de 26 de ani a reușit sa fuga fiind la aceasta oră căutat în fondul forestier de echipe comune de jamdarmi montani și polițiști. Cel de-al treilea bărbat este apelantul la SNUAU 112. Toți cei trei bărbați sunt din județul Mureș și lucrau la stâna din jud. Harghita. Echipe de polițiști, jandarmi și salvamontiști din Suceava sprijină activitățile de căutare a bărbatului de 26 de ani inițiate si coordonate de autoritățile din Harghita. De asemenea, dosarul penal intocmit sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vatamare corporala din culpa este intocmit si instrumentat de autoritățile judiciare din jud. Harghita”, a precizat IPJ Suceava.