• Trei elevi din orașul elvețian Basel au falsificat rezultatele unor teste COVID-19, într-o încercare de a renunța la școală
  • Elevii din liceul Kirschgarten din Basel au falsificat mesajele SMS din aplicația elvețiană de urmărire a contactelor COVID-19
  • Acest lucru a dus la punerea în carantină a celorlalți 25 de colegi de clasă, pentru aproximativ 10 zile

Trei elevi din orașul elvețian Basel au falsificat rezultatele unor teste COVID-19, într-o încercare de a renunța la școală, ceea ce a dus la punerea în carantină a întregii clase. Între timp, au fost adoptate măsuri disciplinare împotriva autorilor, după ce farsa a fost descoperită, notează Reuters.

Potrivit presei locale, elevii din liceul Kirschgarten din Basel au falsificat mesajele SMS din aplicația elvețiană de urmărire a contactelor COVID-19.

Acest lucru a dus la punerea în carantină a celorlalți 25 de colegi de clasă, pentru aproximativ 10 zile. Mai mulți profesori au fost, de asemenea, afectați de incident chiar înainte de vacanța de primăvară din luna martie.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI

„Aceasta nu este doar o farsă copilărească, ci este un incident grav”, a declarat Simon Thiriet, un purtător de cuvânt al departamentului educațional din Basel, pentru Blick.

Școala intenționează să emită acuzații penale pentru falsificarea „documentelor relevante pentru sănătate”, deși nu intenționează să îi exmatriculeze pe elevi. Thiriet a spus că aceștia se află într-o „situație dificilă” din cauza pandemiei, dar asta nu scuză cascadoria pe care au pus-o la cale.