• Au trecut trei luni de la incendiul din Piatra Neamț
  • În noaptea incendiului, au murit 10 pacienți, iar ulterior alți 2
  • Medicul Cătălin Denciu se recuperează în Belgia

Nu ne-am putut mândri niciodată cu sistemul medical din România. Dar dacă înainte credeai că mai rău nu se poate, pandemia a demonstrat contrariul. Spitalele prost dotate și numărul insuficient de medici au pus multora viața în pericol.

Noaptea de 14 noiembrie a fost una dintre acestea. Atunci a avut loc incendiul de la Spitalul din Piatra Neamț. Acolo, 10 pacienți Covid au ars de vii în secția de ATI din locul unde sperau că vor pleca vindecați.

Ana-Maria Rus, Editor corespondent Aleph News, a fost la Piatra Neamț în acea noapte. De atunci rememorează acele momente și nu își poate scoate din minte strigătele disperate ale pacienților care au ars de vii în secția de ATI.

Recomandări

SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
GOSLING ÎȘI FACE COMPANIE DE PRODUCȚIE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT
JILL BIDEN A SCRIS O CARTE PENTRU COPII

Mi-a ramas în minte imaginea cu ferestrele sparte și pereții înnegriți de fum. Mi-am imaginat cum a fost secția de ATI cuprină de flăcări. Liniștea din curtea spitalului era atat de apăsatoare și parcă auzeam cu ecou strigătele disperate de ajutor. Oare ce a fost în sufletul acelor oameni? Scăparea era la câțiva pași dar ei erau… imobilizați la pat, intubați… nici măcar nu puteau striga după ajutor. Câtă speranță a fost în sufletele lor cand l-au văzut pe medicul Cătalin Denciu că intra în flacari sa-i ajute.”, a precizat Ana-Maria Rus, Editor corespondent Aleph News.

Starea de sănătate a medicului Cătălin Denciu

„De multe ori m-am întrebat de ce a intrat în flăcări? Ce a fost în sufletul lui? Știa că este singura salvare a acelor pacienți. A ignorat pericolul, durerea provocată de arsuri. Atât de mult încât a fost la un pas să-și piardă viața. A fost în comă indusă trei săptămâni.

El încă este internat la spitalul Saint Luc din Bruxelles. Săptămâna trecută au apărut primele imagini cu el. Se recuperează încet și sigur. A reușit să se ridice din pat, să facă primii pași și cu ajutorul fizioterapeuților învață acum să-ți miște coatele din nou.”, a mai adăugat aceasta.