• Trei militanți i-au atacat pe ofițeri când se întorceau la campusul poliției.
  • Zona este izolată, autoritățile începând o acțiune de căutare masivă a militanților.
  • Aceste atacuri sunt tot mai dese de când restricțiile COVID sunt mai ușoare.

Un atac al militanților în Kashmirul indian s-a soldat cu moartea a trei ofițeri de poliție și rănirea altor 11. Un grup de ofițeri de poliție se întorceau la campusul poliției când trei militanți au deschis focul asupra unui vehicul de poliție în afara orașului principal Srinagar, potrivit unui comunicat de presă al poliției. Militanții au fugit imediat după aceea.

A fost lansată o operațiune masivă de căutare, iar zona a fost izolată. Doi dintre ofițeri au murit luni, iar un al treilea a cedat în urma rănilor suferite marți dimineața devreme, potrivit lui Manzoor Ahmed, comandantul batalionului. Premierul Narendra Modi a cerut detalii despre atac și a exprimat condoleanțe familiilor celor uciși.

Revendicată în întregime de India și Pakistan, dar controlată doar parțial de ambele părți, regiunea Himalaya a fost epicentrul, timp de peste 70 de ani, al unei lupte teritoriale adesea violente între vecinii înarmați nuclear. În 2019, guvernul indian a lipsit fostul stat Jammu și Kashmir de statutul de stat semiautonom, impunând o închidere severă de câteva luni și împărțind regiunea disputată în două teritorii ale uniunii administrate la nivel federal.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

Pe măsură ce blocajele de securitate și restricțiile Covid-19 s-au relaxat în acest an, s-a înregistrat o creștere a numărului de atacuri asupra personalului de securitate din regiune. Luni, doi militanți au fost împușcați mortal la un punct de control instalat la periferia orașului Srinagar, după ce au tras asupra poliției. Poliția a ripostat la foc, ucigând doi militanți, spunea șeful poliției din Kashmir, Vijay Kumar.