• Trei persoane au părăsit de bunăvoie carantina obligatorie.
  • Acestea erau în carantină într-un hotel din Dublin.
  • Irlanda a impus restricții severe călătorilor.

Autoritățile din Dublin (Garda Síochána) efectuează o operațiune de căutare după ce trei persoane au fugit din carantina obligatorie pe care o efectuau în hotelul Crowne Plaza din Santry, Dublin.

Potrivit RTE, una dintre persoane a fost deja găsită, însă căutările continuă în cazul celorlalte două.

Persoanelor care sosesc în Irlanda din cele 33 de țări cu risc ridicat de infectare li se cere să urmeze carantina de 14 zile. Țările de pe listă includ și Argentina, Austria, Brazilia, Chile, Mauritius, Rwanda, Africa de Sud, Emiratele Arabe Unite și Zimbabwe. Departamentul Sănătății a transmis că cei care nu vor respecta această regulă obligatorie vor comite, astfel, o infracțiune și pot primi amenzi de până la 2.000 de euro sau pot sta o lună în spatele gratiilor.

Recomandări

CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI
„NADIA” ÎI DUCE PE ROMÂNI LA J.O.

Ministrul Sănătății, Stephen Donnelly, a declarat recent că speră ca aceste noi restricții și costurile ridicate vor descuraja în mod substanțial deplasările. Adulții trebuie să plătească 1.875 de euro în avans pentru o carantină hotelieră de 12 zile cu trei mese incluse zilnic. Irlanda a publicat ghiduri de carantină în germană, portugheză și spaniolă.

Carantina hotelieră obligatorie din Irlanda a intrat în vigoare vineri, 23 martie.