Trei spitale din Capitală vor primi și trata doar pacienții cu forme medii și severe de Covid-19

  • Spitalele Matei Balș, Victor Babeș și Marius Nasta vor primi și îngriji doar pacienții cu forme medii și severe de Covid-19
  • Asimptomaticii şi cei cu forme uşoare vor rămâne în grija medicilor de familie
  • 4.013 cazuri noi de coronavirus au fost în ultimele 24 ore în România
  • 721 persoane sunt acum la terapie intensivă

În curând, la trei spitale mari din Capitală vor fi îngrijiţi doar pacienţii cu forme medii şi severe de Covid-19. Este vorba despre Spitalul Victor Babeş, Institutul de Pneumoftiziologe Marius Nasta şi despre Spitalul Victor Babeş din Capitală. 

Asta se va întâmpla, însă peste câteva zile, după ce va intra în vigoare un Ordin prin care asimptomaticii şi pacienţii cu forme uşoare vor rămâne doar în grija medicilor de familie. Concret, cei cu forme uşoare sau cei asimptomatici vor fi evaluaţi în alte centre, cu programare, urmând să se izoleze acasă timp de 14 zille, timp în care vor fi monitorizaţi telefonic de medicul de familie.

Beatrice Mahler, managerul Institutului de Pneumoftiziologie Marius Nasta: „O să vedem cum va suna ordinul. Ce ştiu este că realitatea din acest moment de la Institutul Marius Nasta este aceasta. Tratăm forme moderate şi severe, pentru că aceşti pacienţi au cu adevărat nevoie de spital şi de asistentă medicală care nu se poate acorda la domiciliu. Este important ca spitalele să ofere asistenţă pacienţilor care au nevoie de un loc în spital, iar pentru pacienţii care sunt asimptomatici sau cu forme uşoare şi necesită evaluare, conform legislaţiei care este acum în vigoare, să se găsească şi alte soluţii pentru a fi evaluaţi într-un mod organizat, astfel încât să beneficieze de consult, dar nici timpul de aşteptare în vederea acestui consult să nu fie foarte mare.”

În ceea ce privește testele făcute astăzi, diferența nu este foarte mare față de ce s-a întâmplat ieri, 29.646 teste – ieri erau undeva puțin peste 31.000 teste. Se înregistrează un salt spectaculos la numărul de decese: ieri 66, astăzi 73, iar capacitatea din secțiile A.T.I: ieri 669 internați, astăzi 721. Cazuri record de infectare: 777 cazuri pe București, în condițiile în care ieri erau undeva până în 700- deci presiunea pe spitale există, foarte mult.

Conform ordinului venit din partea DSP-ului, toate unitățile de stat din Capitală trebuie sa-si organizeze aceste circuite pentru internarea pacienților cu Covid-19.