• Trenul Connecting Europe Express a ajuns în România.
  • Trenul a stat 27 de minute la Giurgiu, iar apoi a ajuns în Gara de Nord.
  • Trenul Connecting Europe Express trece prin 26 de țări și 100 de localități.
  • Connecting Europe Express va trece prin 5 orașe de la noi.
  • Connecting Europe Express va merge în România cu 40 km/h în loc de 100 km/h.
  • 2021 este „anul european al căilor ferate”.

Azi s-a strigat „Frânați, măi! Am intrat în România”. Trenul Connecting Europe Express a intrat la noi în țară nu cu 100 de km pe oră, așa cum a circulat până acum în Europa, ci cu 40 de km/oră. N-a ajuns la timp, ci cu o întârziere mică, de 1 minut.

Tipic Românesc. A staționat 27 de minute în Giurgiu, acolo unde delegatia a fost întâmpinată cu dansuri și cantece folclorice. Trenul a ajuns apoi în Gara de Nord, unde a fost întâmpinat de ministrul interimar al Transporturilor, Dan Vîlceanu, și de comisarul european pentru transporturi Adina Vălean. Anul 2021 a fost desemnat de Uniunea Europeană „Anul căilor ferate” tocmai pentru a promova acest mijloc de transport eficient și ecologic.

„Nu putem vorbi despre un sistem de transport european, despre o economie europeană competitivă fără a pune în centru politicile de transport, calea ferată sau altfel spus trenurile”, a declarat Adina Vălean, comisarul european pentru Transporturi.

Recomandări

FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
MATTY HEALY, DESPRE ALBUMUL LUI SWIFT
DE LA GOYA LA... YOGA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
BLIKEN AJUNGE ÎN CHINA

Blogger italian: „Am mers cam încet”

Dan Vîlceanu, ministrul interimar al Transporturilor: „Trenul a întârziat un minut ceea ce cred că nu putem să considerăm că a fost chiar o întârziere având în vedere cum suntem noi ibișnuii în românia să întârzie trenurile dar sper să se schimbe asta în cel mai apropiat viitor”.

Trenul Connecting Europe Express va sta pe teritoriul României pană duminică, și va străbate mai multe orașe până la vama Curtici. Traseul trenului este de peste 20.000 km, traversează 26 de țări și peste 100 de localități. Unii turiști s-au încumetat la drum pentru a se bucura de peisaje, cum este și cazul lui Paolo, un blogger din Italia.

„Păi drumul din România de până acum a fost destul de scurt pentru că am intrat pe la Giurgiu și sunt numai 70 de km și tocmai am citit acum că a fost prima linie construită ai în România ceea ce a fost foarte interesant. Deci scurt în ceea ce privește distanța însă a durat, nu știu, probabil 3 ore? Nu sunt prea sigur de timpul exact. Deci aș putea spune că am mers cam încet”, a reacționat și Paolo Berrino, blogger.

Alex Dinescu, editor Aleph News: „Mâine la ora 7 și jumătate va pleca din Gara de Nord spre Brașov și va circula prin mai multe orașe precum Cluj, Arad sau Oradea. Dacă îți place să circuli cu trenul sau vrei să circuli cu acest tren află că orice călătorie cu trenul connectig europe express până la Paris care va fi destinația finală este una gratuită, tu trebuie doar să te înregistrezi pe site-ul lor connecting europe express și să prezinți certificatul de vaccinare”.