Trimisul consular german din Rio de Janeiro acuzat de crimă va fi eliberat. De ce a luat tribunalul această decizie

HĂRȚUIRE SEXUALĂ Foto: Hepta
  • Trimisul consular german din Rio de Janeiro a fost acuzat că şi-a bătut soţul până la moarte.
  • Un tribunal brazilian a solicitat ca Uwe H. să fie eliberat din arest preventiv.
  • Procurorii au ratat termenul limită pentru depunerea acuzaţiilor în acest caz, astfel se explică decizia curţii de a-l repune în libertate pe diplomatul german.

Trimisul consular german din Rio de Janeiro a fost acuzat că şi-a bătut soţul până la moarte. Un tribunal brazilian a solicitat ca Uwe H. să fie eliberat din arest preventiv.

Procurorii au ratat termenul limită pentru depunerea acuzaţiilor în acest caz, astfel se explică decizia curţii de a-l repune în libertate pe diplomatul german.

Consulul german aflat în arest preventiv pentru că şi-ar fi ucis soţul în locuinţa lor din Rio de Janeiro a fost eliberat de un tribunal brazilian, după ce procurorii au ratat termenul limită pentru depunerea acuzaţiilor.

Uwe H. a fost acuzat că şi-a ucis soţul belgian la începutul lunii august, după ce poliţiştii chemaţi la faţa locului l-au reţinut pentru investigaţie. Diplomatul german a declarat autorităţilor că soţul său belgian s-a îmbolnăvit brusc, s-a prăbuşit şi-a murit. În urma cercetării, a rezultat că soţul decedat a avut parte de o moarte violentă, pe corpul acestuia fiind descoperite răni atât vechi, cât şi noi. Până la momentul decesului, cei doi formau o pereche de mai bine de 20 de ani.

Sângele bărbatului decedat a fost găsit împroşcat peste tot în reşedinţă. Autopsia relevat cauza morţii: o lovitură puternică în cap.

Autorităţile braziliene au stabilit că victima a fost supus unor vătămări fizice extreme în ultimele zile ale vieţii sale.