Triunghiul Bermudelor lovește din nou: o ambarcațiune cu 20 de persoane la bord, de negăsit după patru zile

O ambarcațiune de mici dimensiuni a dispărut de pe radar marțea trecută, potrivit Tampa Bay Times. Aceasta părăsise Bimini în Bermuda luni, pentru a ajunge marți la Lake Worth (Florida). Dar ambarcațiunea nu a mai ajuns niciodată la destinație.

În 43 de ore, garda de coastă a acoperit o suprafață de 50.000 de kilometri pătrați fără a obține niciun semn al navei sau al ocupanților acesteia.

Au fost efectuate cercetări cu mai multe survolări cu avioane, inclusiv forță aeriană americană C-130 și unități de salvare maritimă din Bahamas.

Vineri, după 84 de ore de la dispariție și 17.000 de kilometri pătrați suplimentari cercetați, căutarea a fost suspendată.

„Gândurile și rugăciunile noastre sunt alături de familiile și cei dragi ai celor dispăruți”, a spus căpitanul Stephen Burdian.

Teorii științifice pentru a explica aceste naufragii și dispariții

Presupusele dispariții ale bărcilor din Triunghiul Bermudelor, vasta zonă dintre Florida, Bermuda și Puerto Rico din Atlantic, au explicații.

Cercetătorii englezi găsiseră, în 2018, o explicație potențială printr-un fenomen de val uriaș.

Dacă se produc simultan trei furtuni, acestea pot provoca apariția bruscă a unui „val scelerat”, un adevărat perete de apă care poate atinge 30 de metri înălțime. Potrivit acestora, în condiții reale, o navă se poate scufunda în doar 3 minute.

O altă ipoteză, dezvoltată de oamenii de știință ruși în urmă cu câțiva ani este cea a metanului. Fractura tectonică ar elibera gaze care ar atrage navele spre fund datorită unei scăderi accentuate a densității apei.

Cu alte cuvinte: cantitatea de gaz evacuat ar încălzi apa, ceea ce ar produce o gaură de apă într-un loc foarte precis.

Același fenomen se observă atunci când un avion este prins într-un nor de metan, format prin eliberarea de gaze în atmosferă. Astfel, se creează o atmosferă extrem de turbulentă, care provoacă prăbușirea avioanelor.

Exit mobile version