• Societatea de Transport Bucureși a anunțat că a dispus reverificarea tuturor instalațiilor electrice de la troleibuze
  • Un incendiu a distrus complet un troleibuz al liniei 86, care ar fi pornit din cauza unui scurtcircuit
  • Nu s-au înregistrat victime, doar un călător și conducătorul fiind în incinta vehiculului la momentul producerii incendiului

Instalaţiile tuturor troleibuzelor sunt verificate în urma incendiului de duminică, anunţă STB SA. Primele informaţii arată că incendiul a pornit de la un scurtcircuit la instalaţia electrică

Directorul General al Societăţii de Transport Bucureşti – STB SA, Alexandru-Hazem Kansou, a dispus duminică reverificarea instalaţiilor electrice ale tuturor troleibuzelor din parcul societăţii, după ce un incendiu a izbucnit la un troleibuz din linia 86, se arată într-un comunicat al STB SA.

Kansou a dispus constituirea unei comisii de cercetare pentru a stabili cauza producerii incendiului. Din primele informaţii, rezultă că focul a pornit de la un scurtcircuit la instalaţia electrică, iar Kansou a cerut reinstruirea şoferilor în legătură cu procedura de urgenţă ce trebuie aplicată pentru siguranţa călătorilor în astfel de cazuri.

Recomandări

LA VREMURI NOI, ROȚI NOI
IRAN ȘI ISRAEL CONTINUĂ CONFRUNTAREA
TAYLOR SWIFT, CRITICATĂ DUR DE COURTNEY LOVE
SUNAK PUNE STOP FUMATULUI
VICTORIA BECKHAM A ÎMPLINIT 50 DE ANI
ȘEFUL NATO A VORBIT CU IOHANNIS

Conform acestuia, şoferul troleibuzului din linia 86 a depistat în jurul orei 11.00 apariţia unui incendiu, în timp ce se deplasa pe Bd. Lascăr Catargiu, pe sensul spre Gara de Nord.

„În vehicul se aflau doar un călător şi conducătorul troleibuzului, fără ca vreunul dintre aceştia să fie afectaţi. Incendiul s-a extins rapid după evacuarea călătorului şi numai în urma intervenţiei pompierilor a fost lichidat, astfel că, în scurt timp, în jurul orei 12:00, troleibuzul a fost tractat şi retras la depou, pentru verificări tehnice. Traficul în zonă nu a fost blocat, cu excepţia liniilor de troleibuz 79 şi 86, din cauza opririi tensiunii în reţea, pentru a permite intervenţia pompierilor”, susţine compania.

Troleibuzul Astra Irisbus a fost cumpărat pentru fosta RATB şi face parte din lotul produs şi livrat între anii 2004-2006.