Tronsonul Cristian-Predeal, al autostrăzii Comarnic-Brașov, va fi gata în noiembrie 2020. Ce alte investiții s-au pregătit pentru Brașov

Tronsonul Cristian-Predeal, al autostrăzii Comarnic-Brașov, va fi gata în noiembrie 2020. Ce alte investiții s-au pregătit pentru Brașov Sursa Foto: Profimedia
  • Lucian Bode, Ministrul Transporturilor, a declarat în cursul zilei de vineri că tronsonul Cristian-Predeal, al autostrăzii Comarnic-Brașov, va fi gata în noiembrie 2020.
  • Finalizarea tronsonul era prognozată pentru august 2021, dar va fi posibilă cu 10 luni mai devreme.
  • În județul Brașov se află în derulare investiții în domeniul feroviar de 1.2 miliarde de euro.

Ministrul Transporturilor, Lucian Bode, a declarat, vineri, că tronsonul Cristian-Predeal al autostrăzii Comarnic-Brașov va fi gata în noiembrie, cu 10 luni mai repede decât termenul prevăzut.

Ministrul Transporturilor, Lucian Bode, a declarat, vineri, în urma discuțiilor avute cu antreprenorul, că lucrările pe tronsonul Cristian-Predeal al autostrăzii Comarnic-Brașov vor fi gata în luna noiembrie.

„Dincolo de faptul că această investiţie merge înainte şi merge foarte bine, vreau să constat că după vizita din aprilie, progresul fizic este de peste 50%.

Astăzi am primit cea mai bună veste pe care puteam să o primim, de la un anteprenor român serios, care execută pentru prima dată un tronson de autostradă şi anume că lucrările vor finalizate și tronsonul va fi dat în trafic, în luna noiembrie a acestui an, mai devreme faţă de graficul asumat prin contract, vorbesc de luna august 2021.

Cu 10 luni mai devreme ceea ce este foarte bine”, a declarat Bode, care a vizitat șantierul împreună cu premierul Ludovic Orban.

Acesta a mai spus că în județul Brașov sunt în derulare investiții de 1,2 miliarde de euro în domeniul feroviar.

„În acest moment în zona Braşovului sunt multe investiţii şi pe feroviar. Tot ce înseamnă coridorul Braşov-Simeria, pe cele 2 secţiuni importante, Braşov-Apaţa şi Apaţa-Sighişoara vorbim de investiţii de peste 1,2 mld de euro bani europeni”, a mai spus ministrul Lucian Bode.

Autorul articolului: Cosmin Pîrv