• Donald Trump a anunțat că a sistat, pentru moment, discuțiile cu China privind acordul comercial
  • Cauza anulării negocierilor o reprezintă gestionarea defectuoasă a pandemiei de către China
  • „Nu vreau să negociez cu ei. Pentru ce a au făcut lumii și acestei țări, eu nu vreau să vorbesc cu China acum”, a spus Trump.

Donald Trump a anunțat că nu vrea să mai negocieze cu China și că a sistat discuțiile privind acordul comercial pe care cele două țări îl plănuiam. Decizia președinteul SUA vine în contextul în care acesta consideră că autoritățile de la Beijing au gestionat defectuos pandemia de Covid-19.

„I-am amânat. Am sistat discuțiile cu China. Știți de ce? Pentru că nu vreau să negociez cu ei acum. Pentru ce au făcut acestei țări și lumii, eu nu vreau să vorbesc cu China acum. OK? Ce a făcut China lumii este de neconceput. Ar fi trebuit să oprească virusul. Este corect, am anulat discuțiile cu China”.

Declaraţia lui Trump vine la o zi după acesta a lăudat achiziţionarea de bunuri agricole de către China, iar consilierul
Peter Navarro a spus că Faza 1 a acordului este „pe drumul cel bun”.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
UNDE MERGI AZI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ

Cele două ţări au ajuns la un acord de Fază 1 în ianuarie, care cere Chinei să cumpere cantităţi mari de produse agricole din SUA şi alte bunuri. Cu toate acestea, se pare că Beijingul este în imposibilitatea de a satisface cererile din cauza pandemiei.

Trump a făcut și o declarație care îl vizează pe Joe Biden, contra-candidatul său în cursa electorală, despre care a zis că ar oferi Chinei totul.