• Donald Trump a concediat directorul unei Agenții pentru că l-a contrazis
  • Chris Krebs, direcotrul Agenției pentru securitate ciberneticăși siguranța infrastructurii cibernetice, a aflat de pe Twitter vestea
  • Acesta a dezmințit informațiile conform cărora alegerile prezidențiale au fost fraudate

Donald Trump a concediat un oficial care se ocupa de securitatea cibernetică a alegerilor prezidențiale, scrie BBC. Motivul este legat de zvonurile răspândite chiar de președinte: Chris Krebs, directorul Agenției pentru securitate cibernetică și siguranța infrastructurii cibernetice, l-a contrazis pe președinte în legătură cu legitimitatea voturilor și fraudarea alegerilor.

Asemenea altor oficiali concediați de președintele Statelor Unite, Krebs a aflat de pe Twitter decizia lui Trump.

Chris Kerbs conducea Agenția pentru securitate cibernetică și siguranța infrastructurii cibernetice, înființată acum doi ani, pe fondul tensiunilor dintre Rusia și Statele Unite. Se specula că Rusia a intervenit în procesul electoral din 2016, iar agenția condusă de Krebs venea să prevină alte atentate asemănătoare.

Casa Albă a fost profund nemulțumită de un website al Agenției, unde erau demontate teorii ale conspirației și zvonuri legate de alegeri, multe dintre informațiile false fiind lansate chiar de președinte.

Cei însărcinați cu siguranța procesului de votare nu sunt în asentimentul președintelui, considerând că procesul electoral a fost unul dintre cele mai sigure în ultimii ani.

Reuters titrează că o anumită postare a creat, în special, nemulțumiri: Chris Krebs a dezmințit informația conform căreia un serviciu secret are un computer, numit Hammer and Scorecard, care poate interfera cu procesul de vot și poate manipula numărătoarea voturilor. Atât Krebs, cât și alți foști oficiali americani nu au susținut informația. Alți oficiali de înalt rang din Departamentul pentru securitate internă au declarat pe 3 noiembrie că alegerile au fost cele mai sigure din istoria Statelor Unite și că unele informații care circulă în spațiul public sunt nefondate.