Trump a fost numit „trădător” de un membru al familiei, după ce l-a felicitat pe Putin pentru schimbul de prizonieri

Donald Trump a fost criticat dur de propria sa familie, după ce l-a felicitat public pe Vladimir Putin pentru schimbul de prizonieri cu SUA care a eliberat 16 persoane deţinute pe nedrept în Rusia, scrie Indy100.

Schimbul, facilitat de preşedintele Joe Biden, i-a inclus pe jurnalistul Evan Gershkovich şi fostul pușcaș marin Paul Whelan. Gershkovich a fost reţinut în martie 2023 pentru acuzaţii de spionaj, în timp ce Whelan fusese închis din 2018.

Trump a lăudat rolul lui Putin în schimbul de prizonieri într-un discurs ţinut la Atlanta, Georgia, subliniind succesul acordului şi dispreţuind implicarea lui Biden.

Trump a comentat: „Apropo, aş dori să-l felicit pe Vladimir Putin pentru că a realizat încă un mare acord. Ai văzut acordul pe care l-am făcut? Acum, vrem să aducem oamenii înapoi. Am obţinut 59 de ostatici — nu am plătit nimic”.

El a criticat eliberarea, menţionând că unii dintre cei eliberaţi erau „cei mai mari ucigaşi din întreaga lume.”

Remarcile lui Trump au fost întâmpinate cu reacţii negative din partea nepoatei sale, Mary Trump, care a apelat la reţelele sociale pentru a-l eticheta drept „trădător”, subliniind conflictele familiale şi publice în curs de desfăşurare.

Afirmațiile lui Trump despre faptul că nu a plătit pentru acorduri similare au fost contrazise de rapoarte, inclusiv un acord de 2 milioane de dolari pentru eliberarea lui Otto Warmbier din Coreea de Nord în 2017.

Exit mobile version