Trump a ieșit din spital pentru a-și saluta susținătorii. Gestul, aspru criticat de medici: „Iresponsabilitatea este uluitoare”

Trump a ieșit din spital pentru a-și saluta susținătorii. Gestul, aspru criticat de medici: „Iresponsabilitatea este uluitoare”
  • Trump a ieșit din spital, cu toate că este sub tratament pentru COVID-19
  • El a ieșit din spital pentru a saluta mulțimea într-un SUV în care se aflau doi agenți de la Secret Service
  • Medicii spun că gestul lui Trump poate fi descris drept „o nebunie”

Donald Trump a ieşit duminică să îşi salute susținătorii, din maşină. Fanii preşedintelui american s-au strâns în afata spitalului Walter Reed.

Suporterii lui Donald Trump s-au strâns în fața spitalului Walter Reed pentru a-l încuraja. Preşedintele a ieşit să îi salute din mașină. Trump a postat un clip, pe Twitter, cu puţin timp înainte de plecare. Le-a mulţumit medicilor, despre care a spus că fac „o treabă minunată”, dar şi susținătorilor entuziaşti.

Zilele petrecute în spital au fost definite de Trump drept „o călătorie interesantă”, din care a învăţat multe despre COVID.

„Cred că le vom face o mica surpriză unora ditre patrioţii de afară. Sunt acolo de mult timp, au steaguri cu Trump şi iubesc ţara noastră. Poate ajung acolo înainte să apucaţi să mă vedeţi. Văd entuziasmul, şi avem entuziasm mai mult decât a avut cineva vreodată. Am învăţat multe despre COVID. Am învăţat mergând, pe bune, la şcoală. Aceasta e adevărata şcoală. Nu e şcoala de tipul „hai să învăţăm din cărţi”. Înţeleg”, afirma Trump prin intermediul Twitter.

Demersul lui Trump a fost, însă, criticat, mai ales că el a pus în pericol sănătatea celor doi ofițeri de la Secret Service.

Medic de la Spitalul „Walter Reed”: „Asta este nebunie”

Un medic de la Centrul Medical Național Walter Reed a criticat aspru ieșirea lui Donald Trump din unitatea medicală și spune că a pus în pericol viețile agenților Serviciului Secret care l-au însoțit în SUV.

„Fiecare persoană aflată în vehicul în timpul acelei plimbări complet inutile trebuie să stea acum 14 zile în carantină. Se poate îmbolnăvi. Poate muri. Pentru teatru politic. Trump a comandat să îşi pună vieţile în pericol pentru teatru. Asta este nebunie ”, a scris pe Twitter dr. James Phillips.

Și medicul Esther Choo a s spus „Mi se face rău să îl văd foarte apropiat cu alţii în maşina aia”, într-o declarație pentru MSNBC.