Trump a știut că are COVID-19, dar nu a dezvăluit rezultatul testului rapid. În așteptarea rezultatului celui de-al doilea test, a participat la o emisiune TV. LIVE UPDATE

Trump a știut că are COVID-19, dar nu a dezvăluit rezultatul testului rapid. În așteptarea rezultatului la al doilea test, a participat la o emisiune TV. LIVE UPDATE Sursa: Profimedia
  • Trump a făcut un test rapid pentru COVID-19, iar rezultatul a fost pozitiv
  • Președintele SUA nu a dezvăluit acest rezultat și a intrat în contact cu mai multe persoane
  • Protocolul de la Casa Albă spune că întâi se face un test rapid și abia apoi testul Real Time PCR, al cărui rezultat nu este dat pe loc

Donald Trump ar putea fi externat chiar astăzi

O veste bună pentru Donald Trump. Președintele Statelor Unite ar putea fi externat astăzi.

Anunțul a fost făcut de echipa medicală care îl tratează de COVID-19, la spitalul militar Walter Reed. Dar asta nu înseamnă că s-a vindecat, ci că poate continua tratamentul la Casa Albă, unde există o clinică bine dotată.

Sean Dooley, medic: „Nu mai are febră de vineri dimineață. Semnele vitale sunt stabile. Dn punct de vedere pulmonar, respiră aer normal, nu s-a plâns că nu are suflu și nici nu are alte simptome semnificative. Merge singur, se plimbă prin rezerva specială pentru Casa Albă fără limitări. Monitorizările continue ale funcțiilor inimii, ficatului și rinichilor ne-au oferit rezultate normale sau îmbunătățiri“.

Medicii îl critică pe Trump pentru ieșirea sa: „Iresponsabilitatea este uluitoare”

Un medic de la Centrul Medical Național Walter Reed a criticat aspru ieșirea lui Donald Trump din unitatea medicală și spune că a pus în pericol viețile agenților Serviciului Secret care l-au însoțit în SUV.

„Fiecare persoană aflată în vehicul în timpul acelei plimbări complet inutile trebuie să stea acum 14 zile în carantină. Se poate îmbolnăvi. Poate muri. Pentru teatru politic. Trump a comandat să îşi pună vieţile în pericol pentru teatru. Asta este nebunie ”, a scris pe Twitter dr. James Phillips.

Și medicul Esther Choo a s spus „Mi se face rău să îl văd foarte apropiat cu alţii în maşina aia”, într-o declarație pentru MSNBC.

Trump a ieșit din spital pentru a-și saluta susținătorii

Donald Trump a ieșit duminică din spitalul Walter Reed, unde este tratat pentru COVID-19, pentru a-și saluta susținătorii aflați în fața unității medicale. Șeful SUA era așezat pe bancheta din spate a unui SUV negru și purta mască.

Nimeni nu a știut că Trump va ieși din spital, unde se află sub tratament pentru coronavirus, acest lucru fiind, de altfel, interzis prin lege. El a vrut să asigure, astfel, pe toată lumea că se simte bine, deși este tratat cu dexametazonă și a primit oxigen suplimentar.

Demersul lui Trump a fost criticat, mai ales că a pus în pericol sănătatea celor doi ofițeri de la Secret Service.

Donald Trump a primit rezultatul unui test rapid de COVID-19, care era pozitiv, încă de joi seara

El nu a dezvăluit, însă, acest rezultat și, în așteptarea rezultatului la cel de-al doilea test, a participat la o emisiune TV, la Fox News, spun surse apropiate președintelui SUA, citate de Wall Street Journal.

În cadrul emisiunii, Trump a spus că unul dintre asistenții săi a fost testat pozitiv și că el așteaptă rezultatul celui de-al doilea test. Nu a spus nimic, însă, despre rezultatul primului său test.

Voi afla rezultatul testului fie în seara asta, fie mâine dimineață”, a spus Trump în timpul interviului. Vineri, la ora 1.00 dimineața, președintele SUA a scris pe Twitter că într-adevăr are COVID-19.

Conform protocoalelor de la Casa Albă, testul Real Time PCR este administrat numai după ce un test rapid indică un rezultat pozitiv. Conform surselor Wall Street Journal, președintele a urmat acel protocol.

Mai mult decât atât, Trump i-ar fi cerut unui consilier să nu dezvăluie rezultatul testului. „Nu spune nimănui”, a spus Trump, potrivit unei persoane din anturajul președintelui.