• Președintele Trump va fi pus sub acuzare de către Camera Reprezentanților, iar votul va avea loc miercuri
  • Donald Trump: „Este ridicol – este absolut ridicol”
  • Cel mai devreme, Trump poate fi înlăturat de la putere pe 19 ianuarie

Președintele SUA, Donald Trump, spune că acuzarea lui va duce la o „furie extraordinară” a maselor, iar acest act este „absolut ridicol”. El a insistat că nu dorește „nici o violență” înaintea inaugurării lui Joe Biden. Acesta a refuzat să răspundă la întrebarea dacă va demisiona.

Donald Trump: „Nu vrem absolut nici o violență. Acuzarea mea provoacă furie extraordinară … și este într-adevăr un lucru teribil pe care îl fac.”

„Cea mai mare vânătoare de vrăjitoare”

O declarație în stilul propriu al lui Trump, el compară toate acuzațiile care i se aduc cu o „vânătoare de vrăjitoare”, un obicei practicat în SUA în secolul al XVII-lea.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
OFICIAL, AVEM O NOUĂ STAȚIUNE
ZELENSKI RĂSUFLĂ UȘURAT
CÎRSTOIU: MANDATUL MEU E PE MASA COALIȚIEI
CE SCOP ARE ISRAELUL
AL TREILEA AUR PENTRU POPOVICI

Donald Trump: „În ceea ce privește acuzarea, este într-adevăr o continuare a celei mai mari vânători de vrăjitoare din istoria politicii, este ridicol – este absolut ridicol.”

Înainte de a păși în elicopeter, a mai repetat încă o dată: „Nu vreau violență”.

Trump a fost acuzat vehement că i-a încurajat pe protestatarii de la Capitol, dar actualul președinte al Americii a negat acest lucru. Cel mai devreme, Trump poate fi înlăturat de la putere pe data de 19 ianuarie, ceea ce este improbabil, ținând cont de faptul că mandatul acestuia se termină pe 20 ianuarie, dar unii politicieni îl consideră drept un „simbol al democrației sănătoase americane”.