• Trump spune că ar lua măsuri împotriva adversarilor politici dacă ar fi reales.
  • E foarte probabil că Trump ar numi în FBI și în justiție oameni care i-ar executa ordinele.
  • Partidul Republican s-ar concentra pe o președinție mai organizată pentru Trump.

Politicienii aflați la putere au fost tentați dintotdeauna să folosească serviciile secrete pentru a urmări adversarii politici. În cazul unei noi victorii electorale, Donald Trump s-ar simți împuternicit să recurgă la asemenea metode.

Iar evoluțiile tehnologice i-ar putea oferi multe oportunități pentru aceasta.

De ce este atât de probabil că Trump ar folosi organele de stat pentru a-și observa adversarii?

În primul rând, pentru că există anumite studii. Practic, un ONG american a studiat postările de pe Trust Social, rețeaua de socializare inițiată de Trump, în care el a postat de nu mai puțin de 25 de ori, din ianuarie, anul trecut, mesaje referitoare la acțiuni de aducere în fața instanței sau de urmărire a unor figuri publice, începând cu senatori până la membri ai familiei Biden, dar nu în ultimul rând, organizații neguvernamentale.

Recomandări

ALTMAN PORNEȘTE RĂZBOIUL CU GOOGLE
100 LIDERI MONDIALI DAU STARTUL JO
CE ÎNSEAMNĂ TULBURAREA ARFID?
CE ESTE TULBURAREA ARFID?
CE DESTINAȚII VIZITEZI VARA ASTA?
UNDE CONDUCI ÎN WEEKEND?

Deci, practic toți cei care l-au atacat într-o formă sau alta pe Trump vor fi supuși unor urmăriri, de regulă secrete, din partea lui Donald Trump.

De altfel, nu este o noutate acest lucru. Richard Nixon, la sfârșitul anilor 1960 se știe că a urmărit adversarii săi politici, prin mijloace de urmărire secretă, bineînțeles, cu cooperarea directă a șefului FBI, J. Edgar Hoover.

În primul mandat l-am văzut pe Trump nesigur, improvizând decizii. La ce ne putem aștepta într-un al doilea mandat

Ne putem aștepta la o cu totul altă guvernare, împreună cu partidul republican. Partidul republican o să-l sprijine și o să aibă o atitudine mult mai directă față de Administrația Trump. Nu îl va mai lăsa să facă greșeli, cum s-a întâmplat în prima Administrație. Ei vor trage toate concluziile din acești primi cinci ani de guvernare.

„Trumpșii” nu vor lăsa nimic la voia întâmplării. De altfel, nu este neapărat nevoie ca aceste urmăriri secrete să se facă pe baza legislației și a reglementărilor, privind folosirea datelor secrete, date secrete și personale ale populației americane, ale individualilor din America, pot fi cumpărate și de la așa numiții, brokeri de date.

În acest caz, Administrația Biden sau Trump, dacă va veni, nici măcar nu are nevoie de aprobare din partea judecătoriilor al unui tribunal sau chiar al procuraturii Statelor Unite. O poate face din bani publici, în mod direct.

Citește și