Conservatorii au publicat rapoarte care arată că Google îi ajută pe democrați

Donald Trump a amenințat vineri că, dacă va fi ales președinte, va îndruma Departamentul de Justiție să investigheze Google pentru acuzații penale, scrie The Guardian. El susține că compania promovează în mod injust articole de știri negative despre el, în timp ce favorizează pozitiv imaginea adversarei sale electorale din 2024, Kamala Harris.

Această plângere reprezintă cea mai recentă amenințare din campania electorală a lui Trump, care se folosește de puterea prezidențială în fața inamicilor percepuți. Într-o postare pe Truth Social, Trump a declarat: „Google a utilizat ilegal un sistem care promovează doar poveștile negative despre Donald J. Trump, unele dintre ele fiind complet inventate, în timp ce dezvăluie exclusiv povești favorabile despre Kamala Harris. Aceasta este o ACTIVITATE ILEGALĂ, iar Departamentul de Justiție trebuie să intervină. Dacă nu o face, voi solicita urmărirea penală a lor când voi câștiga alegerile și voi deveni președinte al Statelor Unite.”

Trump nu a comentat despre posibilitatea ca, în ultimele săptămâni, campania sa să fi fost acoperită negativ în comparație cu cea a lui Harris. Google a replicat că nu manipulează rezultatele căutărilor pentru a favoriza un anumit candidat, afirmând că ambele campanii apar frecvent în primele rezultate ale căutărilor relevante.

Cu toate acestea, conservatorii au ridicat de mult timp reclamații cu privire la faptul că Google favorizează în mod nedrept democrații. Centrul de Cercetare Media de dreapta, care se autodefinește ca o organizație de supraveghere pentru conservatori, a publicat anterior rapoarte care susțin că Google a ajutat democrații. De asemenea, campania lui Trump a criticat modul în care campania lui Harris folosește funcția „sponsorizată” din rezultatele căutării Google pentru a promova articole favorabile, care sunt rescrise pentru a avantaja imaginea lui Harris.

Postarea lui Trump despre rezultatele căutărilor pe Google este cea mai recentă dintr-o serie de amenințări la adresa adversarilor săi. Luna aceasta, el a declarat că va depune acuzații penale împotriva avocaților, donatorilor și altor persoane pe care le consideră implicate în presupuse fraude electorale împotriva sa, dacă va câștiga alegerile din noiembrie. De asemenea, într-o conferință de presă de joi, Trump a cerut ca Nancy Pelosi să fie urmărită penal pentru că nu a împiedicat atacul din 6 ianuarie asupra Capitoliului, care a fost cauzat de susținătorii săi.

Vineri, în cadrul unui miting de campanie din Michigan, Trump a cerut unui procuror general „într-un teritoriu republican” să investigheze pe Pelosi și pe soțul ei, în legătură cu informațiile că ar fi vândut acțiuni Visa înainte ca Departamentul de Justiție să inițieze un proces antitrust împotriva companiei de carduri de credit.

Exit mobile version