• Președintele SUA, Donald Trump, i-ar fi cerut lui Xi Jinping, președintele Chinei să-i dea o mână de ajutor la următoarele alegeri.
  • Informaţia a fost publicată într-o carte autobiografică a fostul consilier de securitate naţională, John Bolton.
  • Administrația de la Washington face tot posibilul să oprească publicarea cărții și îl dă în judecată pe John Bolton, scrie BBC.

Fost apropiat al liderului american, John Bolton susține în cartea sa că Donald Trump i-ar fi cerut președintelui chinez să-l ajute să câștige alegerile americane din 2020.

În cadrul unei întâlniri private a celor doi desfăşurată la summit G20 din iunie 2019 desfăşurat în Japonia, Xi Jinping s-ar fi plâns lui Trump despre criticile pe care China le primeşte în Statele Unite, relatează BBC.

Bolton scrie într-o carte programată să fie lansată săptămâna viitoare că „Trump a crezut imediat că Xi Jinping vorbeşte despre democraţii. Trump a spus aprobator că există o mare ostilitate în rândul democraţilor”

Recomandări

CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI
„NADIA” ÎI DUCE PE ROMÂNI LA J.O.

Când Xi a fost de acord să pornească discuţiile despre produsele agricole ca o prioritate, Trump l-ar fi numit „cel mai mare lider din istoria Chinei”.

În cadrul aceleiaşi întâlniri, Xi a apărat şi construcţia de către China a lagărelor de până la 1 milion pentru musulmani din regiunea Xinjiang, iar Trump a semnalat aprobarea sa. „Potrivit interpretului nostru”, scrie Bolton.

Trump a reacţionat pe Twitter spunând că lucrarea este una „tendenţioasă” „plină de miniciuni şi poveşti false”.