Trump are COVID-19. Alegătorii sunt mai înverşunaţi să voteze

  • Donald Trump are COVID-19
  • Trump a fost diagnosticat cu COVID-19 în plină campanie electorală, înaintea alegerilor prezidenţiale
  • Gabriela Fortuna-Zanfir, o româncă stabilită în SUA, spune că anul acesta susţinătorii candidaţilor sunt mai dornici să voteze la prezidenţiale

Vestea că Donald Trump are COVID-19 zguduie America. Nimeni nu se aștepta. Cel mai puternic om al planetei este secătuit de energie.

Vinovat este virusul care, de aproape un an, nu ne lasă deloc în pace.
Același virus pune SUA într-un top sumbru. Cea mai afectată țară din lume.

Gabriela este stabilită de 4 ani în State și îți spune cum au primit americanii de rând această veste.

Gabriela Fortuna-Zanfir – româncă stabilită în SUA: „Nu se simte o tensiune în aer. Într-adevăr, am văzut foarte multe analize în presă despre scenarii în legătură cu alegerile. (…) Cred că este foarte devreme să ne dăm seama acum, exact, cât de mult a fost afectată percepţia publicului faţă de el“.

Virusul s-a lipit de Trump în plină campanie electorală. Gabriela s-a mutat în Detroit în prima cursă a lui Donald Trump spre Casa Albă.

Îți spune cum s-a schimbat, între timp, viziunea alegătorilor.

Gabriela Fortuna – Zanfir: „Era o siguranţă destul de puternică în cifrele date de sondaje.(…) Acum, mi se pare mult mai diferită situaţia din punctul ăsta de vedere pentru că, din câte văd, toată lumea este mobilizată. Este aşa… o poftă de a merge la vot. Dar mi se pare că e o poftă de a merge la vot din ambele tabere.“