• Trump a petrecut un deceniu încercând fără succes să aibă proiecte viabile în China
  • Se pare că Donald Trump are un cont bancar în China, dar şi în Marea Britanie şi Irlanda
  • Documentele NYT arată că au fost plătite impozite de 188.561 de dolari în China

Preşedintele SUA, Donald Trump, are în continuare un cont bancar în China, pe numele uneia dintre companiile sale, conform unor documente fiscale accesate de ziarul The New York Times, însă reprezentanţii liderului de la Casa Albă susţin că acest cont a fost folosit doar pentru plata unor impozite.

Preşedintele Donald Trump şi aliaţii săi politici au încercat să îl prezinte pe contracandidatul democrat Joseph Biden ca având o abordare blândă faţă de China, dezvăluind o serie de afaceri ale fiului său în această ţară.

Politicienii republicani din Senatul SUA au elaborat un raport care arată că Hunter Biden, fiul lui Joseph Biden, a deschis un cont bancar alături de un om de afaceri chinez, o acţiune care ar demonstra numeroasele conexiuni cu „cetăţeni străini şi guverne străine”.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
UNDE MERGI AZI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
INS: PIAȚA REZIDENȚIALĂ SCADE
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE

Însă şi istoria activităţilor de afaceri ale lui Donald Trump conţine o serie de acorduri financiare, iar unele implică statul chinez. Trump a petrecut un deceniu încercând fără succes să aibă proiecte viabile în China, având o reprezentanţă acolo şi un parteneriat cu o companie guvernamentală.

Şi se pare că Donald Trump menţine un cont bancar în China, dar şi în Marea Britanie şi Irlanda, conform unei analize asupra documentelor fiscale ale preşedintelui SUA, realizată de cotidianul The New York Times. Aceste conturi străine nu apar în documentele publice ale lui Donald Trump deoarece sunt pe numele unor companii ale acestuia.

Contul din China este al grupului Trump International Hotels Management L.L.C., iar documentele arată că au fost plătite impozite de 188.561 de dolari în China pentru activităţi în baza unor licenţe comerciale, în perioada 2013-2015. Conturile din Marea Britanie şi Irlanda sunt ale companiilor lui Donald Trump care administrează terenuri de golf în Scoţia şi Irlanda.

Alen Garten, unul dintre avocaţii Organizaţiei Trump (Trump Organization), a explicat că firma „a deschis un cont bancar la o bancă chineză care are filială în SUA pentru a achita impozite locale” asociate eforturilor de a face afaceri acolo. Compania a deschis contul bancar după înfiinţarea unei reprezentanţe în China „pentru a explora potenţialul afacerilor hoteliere în această ţară„, a afirmat avocatul.

Niciun contract, tranzacţii ori alte activităţi de afaceri nu s-au materalizat, iar din 2015 reprezentanţa a rămas inactivă. Chiar dacă rămâne deschis, acest cont bancar nu a fost folosit pentru niciun alt scop”, a argumentat avocatul Alen Garten.