• Evenimentele de campanie de sâmbătă ale lui Trump vin în urma unor dezvăluiri recente potrivit cărora documente clasificate au fost găsite.
  • Perechea de evenimente îi oferă lui Trump o oportunitate de a-și revigora campania, care a evoluat lent de când și-a anunțat candidatura în noiembrie.
  • Fostul președinte rămâne singurul candidat major declarat pentru 2024.

Fostul președinte Donald Trump va rosti sâmbătă discursul principal la reuniunea anuală a Partidului Republican din New Hampshire, în timp ce revine pe traseu în încercarea de a-și intensifica campania prezidențială din 2024.

Trump se va adresa sutelor de lideri republicani și activiști de bază la reuniunea din Salem, înainte de a fi capul de afiș celui de-al doilea eveniment de campanie în Carolina de Sud – de asemenea un stat cu vot anticipat – mai târziu în cursul zilei.

Președintele Partidului Republican din New Hampshire, Stephen Stepanek, și-a exprimat entuziasmul cu privire la viitorul discurs al fostului președinte, afirmând într-o declarație: Președintele Trump a fost de mult timp un apărător puternic al statutului de primari din New Hampshire, primul din țară, și suntem încântați că ni se va alătura pentru a ține un discurs în fața membrilor noștri”.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
UNDE MERGI AZI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
INS: PIAȚA REZIDENȚIALĂ SCADE
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE

Vizita lui Trump are loc cu câteva zile înainte ca Comitetul Național Democrat să se reunească pentru a vota noul calendar propus pentru alegerile primare prezidențiale din 2024, înaintat de președintele Joe Biden, care ar lipsi New Hampshire de statutul de primul în topul națiunii” – o măsură la care democrații din New Hampshire se opun ferm. Republicanii și-au stabilit deja linia de state timpurii: Iowa, New Hampshire, Carolina de Sud și Nevada – aceeași linie pe care au avut-o anterior și democrații.

Guvernatorul din New Hampshire, Chris Sununu, văzut ca un potențial candidat la nominalizarea republicană din 2024, l-a criticat dur pe Trump. El a susținut în decembrie că Trump nu este influența pe care crede că o are” și a spus că Partidul Republican se îndepărtează” de el.

Trump merge în Carolina de Sud

După evenimentul din New Hampshire, Trump va zbura spre Carolina de Sud, un stat care l-a ajutat să își deschidă drumul spre a deveni candidatul republican în 2016 și unde se așteaptă să prezinte o echipă de conducere și o mână de susținători. Printre republicanii de top din Carolina de Sud care vor participa la evenimentul de la Statehouse din Columbia în sprijinul fostului președinte se numără senatorul Lindsey Graham, guvernatorul Henry McMaster și reprezentantul american Russell Fry, care a câștigat anul trecut alegerile primare în fața unui președinte republican în funcție care a votat pentru punerea sub acuzare a lui Trump.

Trump continuă să fie investigat de Departamentul de Justiție, iar avocatul special Jack Smith supraveghează anchetele penale privind păstrarea de documente clasificate la complexul Mar-a-Lago al lui Trump și unele părți ale insurecției din 6 ianuarie 2021 de la Capitoliul SUA. Ambele anchete implică comportamentul lui Trump.

Evenimentele de campanie de sâmbătă ale lui Trump vin în urma unor dezvăluiri recente potrivit cărora documente clasificate au fost găsite și în locații legate atât de Biden, cât și de fostul vicepreședinte Mike Pence. Procurorul general Merrick Garland a numit un consilier special separat pentru a prelua ancheta privind documentele clasificate din perioada Obama găsite la domiciliul și la fostul birou privat al lui Biden.