• Camera Reprezentanților din SUA a votat un plan de subvenții pentru serviciile poștale de 25 de miliarde de dolari
  • În același timp, știi că președintele Donald Trump se opune votului prin corespondență
  • Cel mai probabil, proiectul nu va trece de Senat, fiind respins de Casa Albă

Știi că președintele Trump a criticat în nenumărate rânduri votul prin corespondență. Acum, Camera Reprezentanților a votat un plan masiv de subvenții pentru serviciile poștale, de 25 de miliarde de dolari. Totuși, probabil că planul nu va trece de Senat, ținând cont că acesta este respins de Casa Albă, care anunță că „se opune cu tărie proiectului“, scrie Reuters.

Trump consideră că această metodă este „o posibilă sursă de fraudă“. Recent, directorul serviciului poștal Louis DeJoy a suspendat măsurile de reducere a costurilor companiei, fapt ce a încetinit livrările în ultimele săptămâni.

257 oficiali au votat pentru, majoritatea fiind democrați, în timp ce 150 au votat împotrivă. Totuși, deși legea a fost trimisă la Senat, are puține șanse să treacă de camera aflată sub controlul republicanilor.

Liderul Senatului, Mitch McConnell, a spus că acest proiect „nu va trece sub nicio formă“ și este vorba despre o „lovitură partizană“. Liderul democraţilor din Camera Reprezentanţilor, Steny Hoye, se apără și spune că „nu este un proiect de lege partizan. Este un proiect de lege pentru democraţia americană“. „Congresul trebuie să acţioneze pentru a se asigura că serviciul nostru poştal poate continua să îşi facă treaba pentru America pe întreaga durată a pandemiei“, a mai spus el.

Proiectul prevede, între altele, ca directorul serviciului, Louis DeJoy, să nu poată lua măsuri care să împiedice livrările până după luna ianuarie. Pe de altă parte, Financial Times notează că directorul neagă acuzațiile și spune că nu încearcă să pună în pericol votul din noiembrie.

Înainte de vot, Trump cerea ca acest proiect să nu fie votat, motivând că se irosesc bani, iar democrații îl acuză pe președinte că a încercat să descurajeze votul prin poștă cu scopul de a obține un avantaj electoral în fața lui Joe Biden.