Trump dă vina pe democrați pentru atentatul împotriva lui și spune că are nevoie de mai multe persoane în echipa sa de securitate

Trump a reacționat după a doua tentativă de asasinat împotriva sa. Candidatul republican a scris scurt Truth Social, rețeaua lui socială: „FIGHT, FIGHT, FIGHT!!!!!”. N-a uitat să adauge și un link către contul în care se strâng donațiile pentru campania sa.

Strigătul de luptă este același ca la primul atac împotriva sa, când, după ce a fost împușcat în ureche, și-a îndemnat susținătorii la luptă. Apoi, Trump a spus pentru Fox News că de vină pentru atentat este retorica agresivă folosită de Biden și Kamala la adresa lui. Trump a lăudat angajații Secret Service pentru reacția rapidă.

Președintele Joe Biden a avut și el ceva de spus pe tema atentatului. Biden crede că Serviciul Secret, responsabil de paza lui Trump, are nevoie de mai mulți oameni și a îndemnat Congresul să ajute instituția. La rândul lor, republicanii cer agențiilor de informații americane să-l păzească mai bine pe Trump. Liderul Camerei Reprezentanților, Mike Johnson, e gata să ofere mai mulți bani Serviciului Secret dar spune că problema nu sunt banii și distribuția forței de muncă din Serviciu.

Între timp, Ryan Routh, bărbatul suspectat în aparenta tentativă de asasinare a fostului președinte Donald Trump, a fost pus sub acuzare pentru două infracțiuni legate de deținerea ilegală de arme de foc.

Exit mobile version