• Donald Trump sugerează că în spatele atacului cibernetic din SUA ar putea fi și China.
  • ″Atacul cibernetic este mai important în media ‘Fake News’ decât în realitate″⁣, a scris Trump pe Twitter.
  • „Rusia nu face lucruri doar pentru că o ușă este deschisă”, a declarat Malcolm Nance, analista pe probleme de terorism.

La câteva ore după ce secretarul de stat al SUA, Mike Pompeo, a spus că Rusia se află spatele atacului cibernetic împotriva mai multor agenții americane, Donald Trump l-a contrazis sugerând că, de fapt, ar fi vorba de China, scrie NYtimes.

“Se poate spune destul de sigur că rușii se află în spatele acestei acțiuni”, a spus Pompeo la un post de radio.

Sfidând concluziile experților din interiorul și din afara guvernului care spun că atacul a fost o încălcare a securității cibernetice pe o scară pe care Washingtonul nu a experimentat-o ​​niciodată, Trump a minimalizat și gravitatea hack-ului, spunând că „totul este bine sub control”, insistând că presa de presă a exagerat daunele.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
UNDE MERGI AZI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
INS: PIAȚA REZIDENȚIALĂ SCADE
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE

″Atacul cibernetic este mai important în media ‘Fake News’ decât în realitate″⁣, a scris Trump pe Twitter.

″Rusia este întotdeauna suspectată când se întâmplă ceva, dar China ar putea fi de asemenea în spatele atacurilor cibernetice″⁣, a adăugat el. Liderul american a precizat că potenţialul rol al Chinei nu a fost adus în discuţie ″⁣în mare parte din raţiuni financiare″⁣.

„Rusia nu face lucruri doar pentru că o ușă este deschisă. Ei planifică acest atac de ani de zile.”, a declarat pentru MSNBC News, Malcolm Nance, analist pe probleme de terorism.

Atacul cibernetic a fost raportat pe 13 decembrie de oficiali americani care și-au păstrat anonimatul, dar care au precizat că suspecții sunt hackeri din Rusia.

Ambasada Rusiei în Statele Unite a negat printr-un comunicat din 14 decembrie orice implicare în acest incident.

Printre instituțiile afectate de atac se numără: Departamentul Trezoreriei, Departamentul pentru Securitate Internă și Departamentul Energiei.