Trump explică de ce a intrat într-un buncăr în timpul protestelor: nu ar fi făcut-o de teama manifestanților

  • Donald Trump a încercat să justifice transferul său scurt timp într-un buncăr, în contextul protestelor violente din faţa Casei Albe
  • Preşedintele SUA: „Am fost acolo un interval foarte scurt de timp. A fost mai mult o inspectare” a buncărului
  • În numeroase oraşe din SUA au loc proteste violente faţă de moartea unui bărbat de culoare în timp ce era imobilizat de poliţişti în oraşul Minneapolis

Preşedintele SUA, Donald Trump, a încercat să justifice, miercuri, transferul său scurt timp într-un buncăr, în contextul protestelor violente din faţa Casei Albe, afirmând că a fost „mai mult o inspectare” a spaţiului de securitate.

„Am fost acolo un interval foarte scurt de timp. A fost mai mult o inspectare” a buncărului, a declarat Donald Trump pentru postul Fox News.

Liderul de la Casa Albă a explicat că mai vizitase acel buncăr. „Am fost acolo de două ori şi jumătate”, a spus Trump.

În urmă cu câteva zile, Donald Trump a fost transferat scurt timp într-un buncăr. Marţi, Serviciul american de protecţie a demnitarilor (Secret Service) a închis mai multe străzi din jurul Casei Albe pentru protejarea preşedintelui Donald Trump, în contextul protestelor violente.

În numeroase oraşe din Statele Unite au loc proteste violente faţă de moartea unui bărbat de culoare, George Floyd, în timp ce era imobilizat de poliţişti în oraşul Minneapolis. Preşedintele Donald Trump a avertizat că ar putea mobiliza membri ai Armatei americane pentru restabilirea ordinii.