• Inteligența artificială a Expert.ai spune că diferența dintre Trump și Biden e mică
  • Expert.ai a analizat cu inteligență artificială ce se spune în social media
  • Algoritmul Expert.ai a prezis corect rezultatul referendumului de Brexit
  • Trafalgar Group a realizat unul dintre puținele sondaje care dau victoria lui Trump
  • Robert Cahaly, șeful Trafalgar: Celelalte sondaje sunt făcute greșit

Știi deja că mai toate sondajele din Statele Unite îl dau favorit cert pe Joe Biden, cu un avans și de peste 10% față de Donald Trump. Dar și în 2016, Hillary Clinton stătea la fel de bine în sondaje și tot a pierdut. Dar nu toate studiile arată că la Casa Albă va veni un democrat din ianuarie.

Expert.ai a folosit inteligența artificială să înțeleagă emoțiile exprimate prin postările pe social media, a scris revista Fortune. Iar concluzia este simplă – cursa este mult mai strânsă decât spun sondajele clasice. Trump este în urmă cu doar 3 procente. Inteligența artificială a analizat 500.000 de postări de pe Twitter. 60% dintre postările analizate erau despre Trump, și doar 17% despre Biden. Dar în cazul lui Trump erau mai mult sentimente negative.

Există și un sondaj clasic, făcut de firma Trafalgar Group, care îl arată pe Trump în avantaj. Șeful companiei, Robert Cahaly, a spus pentru revista National Review că prezice o victorie a lui Donald Trump tot așa cum a prezis-o și în 2016. A explicat și de ce. Celelalte sondaje sunt prea lungi iar respondenții tind să mintă, mai ales cei care votează într-adevăr cu Trump. Cahaly a precizat pentru că studiul său este mai scurt, mai anonim și mai reprezentativ pentru republicani, chiar și cei secreți. Totuși, crede că Trump va avea avantaj mai mic acum decât în 2016.

Recomandări

CINE VA PRELUA ȘEFIA C.E.
NOU COD PENTRU SCHENGEN
NE LIPSEȘTE EDUCAȚIA FINANCIARĂ?
NE-A SALVAT VACCINUL?
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
O ROMÂNCĂ ARBITREAZĂ LA UEFA