• Administraţia Donald Trump are un proiect de grăbire a dezvoltării unui vaccin anticoronavirus  
  • Proiectul lui Trump e făcut în colaborare cu mai multe companii farmaceutice și este în stilul celui din Manhattan
  • Obiectivul lui Trump e să producă suficiente doze pentru cât mai mulţi americani până la sfârşitul anului

Deși principalii consilieri medicali ai preşedintelui Donald Trump, coordonaţi de Anthony Fauci, directorul Institutului Naţional pentru Alergii şi Boli Infecţioase, au spus în mod repetat că un vaccin anticoronavirus nu va putea fi disponibil într-o perioadă mai scurtă de 12-18 luni, Trump nu vrea să accepte.

Dacă ești curios ce mai are în plan administrația Donald Trump, e vorba despre proiectul „Operation Warp Speed“, care va funcţiona pe baza colaborării între companii farmaceutice private, agenţii guvernamentale civile şi militare cu scopul de a încerca reducerea perioadei de dezvoltare a vaccinului cu opt luni.

Planul constă în testarea rapidă pe animale a celor mai promiţătoare vaccinuri experimentale din lume, apoi vor urma teste clinice pe oameni. Vaccinurile care vor avea cele mai bune rezultate vor intra în testele la scară largă în acelaşi timp cu lansarea producţiei masive.

Recomandări

IRAN ȘI ISRAEL CONTINUĂ CONFRUNTAREA
TAYLOR SWIFT, CRITICATĂ DUR DE COURTNEY LOVE
SUNAK PUNE STOP FUMATULUI
VICTORIA BECKHAM A ÎMPLINIT 50 DE ANI
ȘEFUL NATO A VORBIT CU IOHANNIS
EU SUNT MIC, NU FAC NIMIC

Proiectul, care ar costa miliarde de dolari, ar trebui să aducă 300 de milioane de doze de vaccin până în ianuarie. În trecut, nu a mai fost dezvoltat atât de rapid un vaccin. În caz de eșec, nu companiile farmaceutice, ci contribuabilii vor suporta cea mai mare parte a pierderilor financiare.

Sursă foto: Profimedia