• În cadrul unui apel telefonic înregistrat cu autoritățile electorale din Georgia, Trump îl presează pe Secretarul de Stat al Georgiei, Brad Raffensperger, să recalculeze voturile
  • Trump susține că a câștigat statul
  • În apelul telefonic de o oră, a cărui înregistrare a fost obținută de The Washington Post, Trump susține că cetățenii din Georgia „sunt furioși pe rezultatele alegerilor”

Președintele Donald Trump l-a îndemnat sâmbătă pe Secretarul de Stat al Georgiei, Brad Raffensperger, un coleg republican, să recalculeze numărul de voturi ale statului în alegerile prezidențiale pentru a răsturna victoria președintelui ales, Joe Biden, relatează huffpost.

În timpul unui apelul telefonic de o oră, a cărui înregistrare a fost obținută de The Washington Post, Trump readuce în discuție „teoriile conspirației” privind frauda electorală și îi spune lui Raffensperger că cetățenii din Georgia sunt „furiosi” cu rezultatele alegerilor.

Am câștigat aceste alegeri în Georgia”, susține Trump în timpul apelului. „Și nu este nimic în neregulă cu a spune asta, Brad. Știi, oamenii din Georgia sunt supărați… Și nu este nimic în neregulă să spui asta – că ai recalculat.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
UNDE MERGI AZI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
INS: PIAȚA REZIDENȚIALĂ SCADE
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE

Raffensperger poate fi auzit în înregistrare respingând cererea lui Trump, totodată spunându-i președintelui că argumentele aduse sunt „greșite”.

Vreau doar să găsesc 11.780 de voturi – cu unul mai mult decât avem”, i-a spus Trump lui Raffensperger la un moment dat în conversație. „Pentru că am câștigat statul” susține Trump.