• Donald Trump l-a criticat marți pe actualul ocupant al Casei Albe, Joe Biden, afirmând că acesta conduce țara „spre al treilea război mondial”.
  • Potrivit lui Trump, Biden a acumulat un record de datorii, probleme la graniță și imigrație de când a preluat funcția în ianuarie 2021.
  • „Aspir la președinție pentru a pune capăt distrugerii țării noastre și pentru a termina treaba neterminată de a face America măreață din nou”, a spus el.

Fostul președinte american Donald Trump, care candidează la alegerile prezidențiale din 2024, l-a criticat marți pe actualul ocupant al Casei Albe, Joe Biden, afirmând că acesta conduce țara „spre al treilea război mondial”.

„Ne duce în pragul celui de-al treilea război mondial. Și, pe lângă toate acestea, este cel mai corupt președinte din istoria Americii”, a spus el în răspunsul său la discursul președintelui despre Starea Uniunii de marți seară. Potrivit lui Trump, Biden a acumulat un record de datorii, probleme la graniță și imigrație de când a preluat funcția în ianuarie 2021.

„Vestea bună este că vom inversa fiecare criză, calamitate și dezastru pe care Joe Biden le-a creat. Aspir la președinție pentru a pune capăt distrugerii țării noastre și pentru a termina treaba neterminată de a face America măreață din nou”, a spus el.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

Adevărata stare a Uniunii

Trump a calificat adevărata „Stare a Uniunii” drept o țară în care „milioane și milioane” de imigranți au trecut ilegal granița, unde cartelurile de droguri aduc „miliarde de dolari” și unde „ucigași sălbatici, violatori și criminali violenți ies din închisoare pentru a-și continua seria de crime”.

Biden și democrații, a adăugat el, „au irosit trilioane de dolari și au provocat cea mai gravă inflație din ultima jumătate de secol. Salariile reale au scăzut pentru a 21-a lună consecutiv, iar prețul gazelor a crescut vertiginos”.

Critica sa la adresa succesorului său a fost că acesta a „instrumentalizat” Departamentul de Justiție, iar el însuși se considera o „victimă” a acestui lucru și a „persecuției” împotriva „adversarilor săi politici”.