Elon Musk este unul dintre „marile genii ale lumii”, a declarat miercuri, la Davos, președintele american Donald Trump, care l-a comparat pe antreprenor cu Thomas Edison, relatează CNBC.

Președintele Donald Trump a declarat miercuri într-un interviu pentru CNBC că Musk este „unul dintre marile noastre genii și trebuie să ne protejăm geniile”.

„Trebuie să-l protejăm pe Thomas Edison și trebuie să îi protejăm pe toți acești oameni care au inventat becul și roata și toate acele lucruri. (Musk) este unul dintre oamenii noștri foarte deștepți și vrem să îi prețuim pe acești oameni”, a spus președintele american.

Comentariile lui Trump cu privire la Musk vin după ca acțiunile producătorului auto Tesla s-au dublat de la sfârșitul lunii septembrie, mergând din maxim istoric în maxim istoric. Valoarea bursieră a Tesla este de aproximativ 100 de miliarde de dolari, iar capitalizarea sa de piață este mai mare decât cele ale General Motors și Ford combinate.

Recomandări

S-A RUPT COALIȚIA LA BUCUREȘTI
SISTEMUL „TYCHE" ÎȚI PUNE DIAGNOSTICUL
CE FACI CU CEL MIC ÎN MINIVACANȚĂ?
DRULĂ PROPUNE MĂRIREA NOTELOR LA BAC
UE VREA NOI REGLEMENTĂRI PENTRU TIKTOKLITE
TÎLVAR VREA OBUZIERE DIN COREEA DE SUD

Trump o atacă voalat pe Greta Thunberg la Davos: Profeții apocalipsei trebuie respinși!

Donald Trump a lansat un atac voalat la adresa Gretei Thunberg și a altor activiști pentru mediu

Read more

Acțiunile Tesla au crescut după ce producătorul de mașini electrice a anunțat, în mod surprinzător, realizarea unui profit în trimestrul al treilea al anului trecut.

În interviul acordat CNBC, președintele a apreciat și realizările companiei SpaceX a lui Musk.

„Am vorbit cu el de curând, face și rachete. Îi plac rachetele. Și face treabă bună și cu rachetele, apropo”, a spus Trump, apreciind rachetele care au aterizat în poziție verticală și sincronizat. „Am spus că nu am mai văzut asta până acum”, a spus Trump.