• Donald Trump a dezlănțuit sâmbătă cu o critică dură la adresa lui Joe Biden.
  • Trump l-a blamat în mod constant pe Biden, în legătură situația din Afganistan.
  • Biden a acuzat recent armata afgană că nu a vrut să combată talibanii.

Fostul președinte american Donald Trump l-a criticat sâmbătă pe Joe Biden, actualul președinte, numind retragerea militarilor americani din Afganistan „cea mai mare umilință în materie de politică externă” din întreaga istorie a SUA, potrivit Reuters.

Trump l-a blamat pe Biden în legătură cu faptul că Afganistanul a căzut în mâinile talibanilor și în mod special pentru condițiile în care abandonul american a dus la prăbușirea guvernului afgan.

„Ieșirea ratată a lui Biden din Afganistan este cea mai uimitoare demonstrație de incompetență crasă a unui lider al unei națiuni, poate în orice moment”, a afirmat Trump, la un miting al susținătorilor ai săi în Alabama.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
UNDE MERGI AZI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
INS: PIAȚA REZIDENȚIALĂ SCADE
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE

Șefii talibani au decis să alcătuiască un nou guvern în urma asaltului forțelor talibane asupra Afganistanului, după retragerea forțelor americane după două decenii, lăsând guvernul și armata țării, susținute de Occident, în stare de avarie.

Biden a acuzat recent armata afgană că nu a vrut să combată talibanii și a blamat guvernul afgan, care acum a fost înlăturat de la putere. Biden a mai menționat și că Trump l-a lăsat cu o negociere de retragere mediocră.

În cadrul aceluiași miting, Trump a pus problema pe seama incapacității lui Biden de a pune în practică o strategie concepută de către administrația sa și a deplâns faptul că oameni și echipamente americane au fost abandonate când forțele s-au retras.

„Aceasta nu este o retragere. Aceasta a fost o capitulare totală”, a menționat Trump.

Trump a declarat că talibanii, cu care vorbise, îl respectau și îl stimau. El a afirmat că, dacă ar fi fost în continuare la putere, capturarea bruscă a puterii în Afganistan de către talibani nu ar fi avut loc.

„Am fi putut ieși cu onoare, Ar fi trebuit să ieșim cu onoare. Și, în schimb, am ieșit cu exact opusul onoarei”, a completat Trump.