• Donald Trump refuză în continuare să recunoască că SUA sunt cele mai afectate de coronavirus
  • Europa ar sta, de fapt, mai prost la numărul de cazuri şi de morţi, doar că nu testează suficient
  • Într-un interviu recent, liderul american nu s-a sfiit să acuze din nou China că nu a ştiut cum să controleze virusul şi l-a lăsat să scape

Cu aproape patru milioane de infectări şi peste 140 de mii de morţi, Donald Trump nu acceptă încă faptul că Statele Unite ale Americii se menţin pe locul 1. Şi nu într-un top care să le facă cinste, ci a celor mai afectate state de coronavirus.

Într-un interviu acordat Fox News, liderul american susţine că rata deceselor este de fapt mai mică. Trump acuză media de fake news şi spune că, de fapt, ţările membre UE stau mult mai prost la acest capitol. Doar că nu testează suficient.

Uite ce a spus Donald Trump, preşedintele SUA: „75.000 de cazuri pe zi. Arată-mi graficul cu morţi! Graficul cu morţi indică 1.000 de cazuri pe zi. Scuzaţi-mă. Este prea mult. Nu ar fi trebuit să fie niciun caz. A venit din China. Nu ar fi trebuit să-l lase niciodată să scape. Uită-te la numerele din Europa. 6.000 în întreaga Uniune Europeană. Nu testează. Nu testează. Creăm probleme pentru ca fake news-urile să vină şi să spună avem mai multe cazuri.”

Recomandări

FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
BLIKEN AJUNGE ÎN CHINA
C.E. INVESTIGHEAZĂ CHINA
CE ESTE DUREREA CRONICĂ